Μπουρεκάκια με τυρί. Μπουρεκάκια με τυρί ,όπως φέτα, κεφαλοτύρι και κασέρι για το σχολικό κολατσιό, για το παιδικό πάρτι ή για οποιοδήποτε μπουφέ σας.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι του νερού 330 ml
- καλαμποκέλαιο 3/4 ποτήρι του νερού
- μαγιά 1 κύβο νωπή
- αυγα 2 σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 1 πρέζα
- αλατι 1 κ.γ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για την επικάλυψη
- φέτα Λίγη τριμμένη
- κασέρι Λίγο τριμμένο
- κεφαλοτύρι Λίγο τριμμένο
Για την γέμιση
Τα μπουρεκάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους είτε μιλάμε για αλμυρά μπουρεκάκια, είτε για γλυκά μπουρεκάκια . Σήμερα θα φτιάξουμε πανεύκολα αλμυρά μπουρεκάκια με τυρί ,όπως με φέτα, κεφαλοτύρι και κασέρι που πραγματικά λιώνουν στο στόμα.
Με μία τραγανή και φουσκωτή ζύμη και μία απολαυστική και γευστική γέμιση που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Πάνω από όλα όμως θα αρέσουν πολύ στα παιδιά σας κι έτσι αυτά τα μπουρεκάκια μπορείτε να τα δώσετε σαν σχολικό κολατσιό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπουρεκάκια με τυρί
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαφρώς ζεσταμένο γάλα και διαλύουμε στο γάλα την νωπή μαγιά και την ζάχαρη. Αφού διαλυθούν προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τα χτυπημένα αυγά και σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι.
Αφού η ζύμη ξεκινάει να ξεκολλάει από το μπολ, καθαρίζουμε τα χέρια μας και πλάθουμε την ζύμη σε μία μπάλα. Αφήνουμε την μπάλα στην άκρη μέχρι να φουσκώσει σκεπασμένη με μία πετσέτα ή ένα καπάκι. Όταν φουσκώσει κόβουμε την ζύμη σε 5 ίσα μέρη και πλάθουμε το κάθε μέρος σε μία μικρή μπαλίτσα.
Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλίτσα σε φύλλο με πάχος 1 εκατοστό και διάμετρο 25 εκατοστά περίπου. Κόβουμε σταυρωτά και έπειτα διαγώνια για να βγουν 8 τριγωνάκια. Βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα που φτιάξαμε ανακατεύοντας την φέτα, το κασέρι και το κεφαλοτύρι σε κάθε φύλλο.
Δείτε ακόμα Γιορτινά αλμυρά κρουασανάκια τυριού για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ
Τα κλείνουμε φτιάχνοντας κρουσανάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, χωρίς να ακουμπάνε πολύ μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό, τα αλείφουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς Κελσίου σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν πάνω και κάτω.
Tips για τα μπουρεκάκια με τυρι
Αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να βάλουμε γραβιέρα. Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με λουκάνικα Φρανκφούρτης. Βγαίνουν 40 κρουασανάκια. Αν κόψουμε σε 6 μέρη την ζύμη θα βγουν 48.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Jenny Argyropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr