Close
ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ με ΠΑΤΑΤΑ και ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Υλικά
Ζύμη
1 ποτήρι γάλα
2 φλυτζάνια του καφέ σπορέλαιο
1 αυγό
1 καλούπι μικρό μαγιά
1 κιλό περίπου αλεύρι
Γέμιση
3 πατάτες μέτριες βρασμένες και λιωμένες με το πηρούνι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά (της ζύμης) και κάνουμε μία πολύ ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 20 λεπτά, τη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό ή σαν μία πίτσα, με τα χέρια μας. Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, βάζουμε μία κουταλιά γέμισης στο καθένα και τα τυλίγουμε σαν κρουασανάκια. Αλοίφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: http://lopis-place.blogspot.gr