Υλικά
6 τεμ μπουτάκια κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
¼ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και Προσθέστε το ξύδι , μέλι, καστανή ζάχαρη, λάδι, και νερό. Ανακατέψτε να συνδυαστούν. Προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε το μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα ένα ρηχό πιάτο. Προσθέστε το μισό από το μίγμα μαρινάδα / σάλτσα στο κοτόπουλο .(φροντίστε να ανακατεψετε τη σάλτσα πριν την προσθέσετε στο κοτόπουλο. Το σκόρδο, και το κορν φλάουρ συνήθως κάθονται στον πυθμένα.) Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αποθηκεύστε το αχρησιμοποίητο τμήμα της μαρινάδα για αργότερα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Προσθέστε το κοτόπουλο και τη μαρινάτα του σε μια γάστρα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, περιχύνοντας το κοτόπουλο με τα υγρά στα μισά.
Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, προσθέστε την μαρινάδα (το μισό που δεν χρησιμοποιήθηκε με το κοτόπουλο) σε μια μικρή κατσαρόλα . Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διατσήματα. Αφήστε τη σάλτσα στην άκρη.
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί,βάλτε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου την σάλτσα . Προσθέστε σε φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.
πηγή budgetbytes.com
Πηγή: http://syntagesgiapaidia.blogspot.gr/Ειδήσεις σήμερα
- Ανάκληση ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ζάχαρη με κομμάτια πλαστικού
- Grand Hotel: Ο Χαραλάμπης και η Πελαγία αρραβωνιάζονται
- Τι είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος που προκάλεσε το ραγδαίο θάνατο του Δημήτρη Σούρα – Τα ύπουλα συμπτώματα
- Άγιος Έρωτας : Ο Πατήρ Νικόλαος παντρεύει Πέτρο και Χλόη
- Η καλύτερη συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο για το 2024