Λαχταριστα μπουτακια κοτόπουλου πανε με πατάτες και κεφαλογραβιέρα στο τηγάνι. Μια πεντανόστιμη συνταγή για μπούτια κοτόπουλου παναρισμενα με πατάτες και τυρί που θα ξετρελανουν παιδιά και μεγάλους.
- κοτόπουλο 6 μπουτάκιa
- αυγα 2
- κεφαλογραβιέρα 2 Φλιτζάνια του γαλλικού καφέ
- πατατες 4 βραστές μεγάλες
- μαιντανος κατά προτίμηση
- πάπρικα κατά προτίμηση
- σκορδο σκόνη κατά προτίμηση
- κρεμμυδι σκόνη κατά προτίμηση
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- θυμάρι λίγο
- αλευρι 1 φλυτζάνι
- φρυγανιά 1 φλυτζάνι τριμμένη
- αυγα 2
- γάλα δύο κουταλιές
Υλικά
Αυτό το πανάρισμα είναι που τα κάνει ξεχωριστά και τραγανά και τους δίνει απίστευτη γεύση!
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μπουτάκιa του κοτόπουλου με τις πατάτες και όταν βράσει Κρατάμε τα μπουτάκια και δεν τα πετάμε!
 Ξεψαχνίζω το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια, λιώνω τις πατάτες με το πιρούνι Ρίχνω την κεφαλογραβιέρα και τα αυγά και όλα τα μυρωδικά που γράφω πιο πάνω (όλα τα μυρωδικά είναι προαιρετικά όποιος θέλει τα βάζει).
Τα έχω στις φωτογραφίες και στο βίντεο. Παίρνω τα κοκαλάκια από το κοτόπουλο 1+1 Και βάζω από τη γέμιση να τα κάνω σα μπουτάκια. Εγώ είχα δύο μπουτάκια γιατί είχα ολόκληρο κοτόπουλο και έτσι χρησιμοποίησα και από τα χεράκια το κοκαλάκι. Μόλις το φτιάξουμε σαν μπουτάκι τα περνάμε πρώτα από το αυγό έπειτα στο αλεύρι, και στο τέλος στην γαλέτα
Στα αμερικανικά το λέμε breadcrumb! Και τηγανίζουμε με μισό σπορέλαιο και μισό ελαιόλαδο.Το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να μην έχει λάδια.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Sim Navrozidou