Συνταγή για αφράτα γλυκά ψωμάκια μπριός λαγουδάκια, για το παιδικό πάρτι την περίοδο του Πάσχα ή για να φάνε πιο εύκολα τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό. Και για το Πασχαλινό τραπέζι από τη φίλη μας Kaiti Vasilopoulou.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 230 ml
- βουτυρο 60 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1 πακετάκι και λίγο παραπάνω
- ζαχαρη 60 γραμμάρια
- αυγα 1
- αλατι 1/2 κουταλιά της σούπας
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού στη μύτη
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
- Γάλα φρέσκο 2-3 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1-2 κουταλάκια του γλυκού
Για το άλειμμα
- κουβερτουρα 1
Για τη διακόσμηση
Μπριός βουτύρου σε ρολά
Το Πάσχα πλησιάζει και σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για αφράτα ψωμάκια μπριός σε σχήμα λαγουδάκια. Είναι μία τέλεια ιδέα για το παιδικό πάρτι τη περίοδο του Πάσχα και όχι μόνο, σαν ορεκτικό στο Πασχαλινό τραπέζι αλλά και για τα σάντουιτς των παιδιών στο σχολείο, που δεν τρώνε εύκολα. Θα τα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπριός λαγουδάκια:
Εκτέλεση για τα μπριός λαγουδάκια
Αρχικά ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε και διαλύουμε στο μείγμα την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη, το μαχλέπι και το αυγό ανακατεύοντας πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια τα οποία τα ζυγίζουμε και πρέπει να έχουν το ίδιο βάρος.
Έπειτα κόβουμε και 1/3 του κάθε κομματιού για αυτιά, που κι αυτά προσπαθούμε να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Βάζουμε τα ψωμάκια σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα και κολλάμε σε κάθε ψωμάκι τα αυτιά.
Σάντουιτς με σπιτικό μπριός, σολομό και αβοκάντο
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, τον οποίο τον χτυπήσαμε με το φρέσκο γάλα και τη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 20-25 λεπτά. Έπειτα λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και κάνουμε τα μάτια, τη μύτη, το στόμα κλπ, στα κρύα ψωμάκια.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024