Μπριζολάκια χοιρινά με πατάτες στη γάστρα που λιώνουν στο στόμα, αφού σιγοψήθηκαν στη γάστρα με πατάτες μελωμένες για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
- μπριζόλα 5 χοιρινές
- πατατες 6 μεγάλες κομμένες κυδωνάτες
- ελαιολαδο 1 ποτήρι του κρασιού
- κρασι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό
- ρίγανη ½ κουταλάκι του γλυκού
- μουσταρδα ½ κουταλάκι του γλυκού. σκόνη
- σκορδο 3 σκελίδες κομμένες στη μέση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ντοματα 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Υλικά
Η αλήθεια είναι πως αν ξεκινήσατε να μαγειρεύετε τώρα, θα πρέπει σίγουρα να επενδύσετε σε μία καλή γάστρα. Η γάστρα έχει την ιδιότητα να σιγοψήνει το φαγητό και το αποτέλεσμα όσων αφορά το κρέας είναι εξαιρετικό, αφού γίνεται λουκούμι κάθε κρέας και απίστευτα νόστιμο.
Δείτε ακόμα Μπριζολάκια με λαχανικά στο φούρνο
Σήμερα λοιπόν φτιάξαμε μπριζολάκια χοιρινά με πατάτες στη γάστρα χοιρινά με μελωμένες πατάτες φούρνου στη γάστρα της μαμάς και έγινε λουκούμι! Το συνοδεύσαμε με φρέσκια ντοματοσαλάτα και γλείψαμε και τα πιάτα. Δοκιμάστε αυτό το εκπληκτικό πιάτο και δεν θα το μετανιώσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπριζολάκια χοιρινά με πατάτες στη γάστρα
Εκτέλεση για τα μπριζολάκια χοιρινά με πατάτες στη γάστρα
Αρχικά πλένουμε καλά τα μπριζολάκια και τα τοποθετούμε στη γάστρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές του κρέατος. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε και τις πατάτες στη γάστρα και καλύπτουμε τα κενά ανάμεσα στο κρέας με τις πατάτες. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη, την σκόνη μουστάρδας και ανακατεύουμε με το σύρμα, Περιχύνουμε με την σώς το φαγητό.
Προσθέτουμε και το λευκό κρασί και κουνάμε λίγο την γάστρα να ανακατευτούν κάπως τα υλικά. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
Δείτε ακόμα Λαχταριστά Μπριζολακια χοιρινα με πατατες !
Ανοίγουμε την γάστρα και την ξαναβάζουμε στον φούρνο για λίγο χωρίς το καπάκι για να πάρει χρώμα το κρέας και να πιει το ζουμί του. Θέλουμε να μείνει μόνο με το λάδι του.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσούλα Καλλωνη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές