Συνταγή για μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια και ρύζι. Χοιρινές μπριζόλες λαιμού στην κατσαρόλα σβησμένες με κρασί και συνοδευόμενο με μανιτάρια και ρύζι. Μία εξαιρετική επιλογή για μεσημεριάνο στο Κυριακάτικο τραπέζι με μαλακές μπριζόλες που λιώνουν στο πιρούνι.
- μπριζόλα 4 χοιρινές λαιμού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- σκορδο 1 πρέζα σε σκόνη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια περίπου
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- μανιταρια 1 κονσέρβα
- κρασι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό
- ζωμό 1.5 ποτήρι βοδινού
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Οι χοιρινές μπριζόλες λαιμού είναι από τις αγαπημένες μας διότι συνδυάζουν το ψαχνό και το λίπος, είναι ζουμερές και είναι και οικονομικές. Μπορούμε να τις τηγανίσουμε ή να τις ψήσουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο ή ακόμη και στην κατσαρόλα όπως θα κάνουμε σήμερα.
Δείτε ακόμα Η συνταγή του Σαββάτου: Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με πορτοκάλι
Συγκεκριμένα θα σιγομαγειρέψουμε χοιρινές μπριζόλες κρασάτες και θα τις συνοδεύσουμε με μανιτάρια και ρύζι! Είναι ένα φαγητό λουκούμι που μπορείτε να το φτιάξετε ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα και γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια και ρύζι:
Εκτέλεση για τις μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια και ρύζι
Παίρνουμε τις μπριζόλες και τις μαρινάρουμε με το αλάτι και το πιπέρι από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε επίσης την σκόνη σκόρδου και περνάμε τις μπριζόλες από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σε μία χύτρα ή μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τότε, προσθέτουμε τα μανιτάρια χωρίς τους ζωμούς της κονσέρβας και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού, την ζάχαρη και το θυμάρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μείνει μόνο με την σάλτσα του.
Ετοιμάζουμε το ρύζι σοτάροντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο σε λίγο καυτό ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε το σπυρωτό ρύζι και το ρύζι νυχάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
Δείτε ακόμα Μαρινάδα για μπριζόλες
Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό βοδινού, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το ρύζι το ζωμό και να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε συχνά γιατί το ρύζι κολλάει εύκολα στη κατσαρόλα κι αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό, σε περίπτωση που έχει πιει τα υγρά του αλλά δεν έχει γίνει ακόμα. Επίσης αν προσθέσουμε νερό, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και αλάτι, οπότε δ0κιμάζουμε.
Tips για τις μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια και ρύζι
Μπορούμε στο ρύζι να βάλουμε ό,τι ζωμό θέλουμε ή κύβους.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Penelope Panagiotopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr