Μπριζόλες στον φούρνο με κολοκυθάκια και πατάτες, σκέτο λουκούμι.
Βρήκαμε για εσάς το πιο νόστιμο φαγητό με χοιρινές μπριζόλες που έχετε δοκιμάσει. Μπριζόλες με κολοκυθάκια στον φούρνο με τριμμένη ντομάτα, πατάτες κυδωνάτες και ολόκληρα κολοκυθάκια που θα συναρπάσουν τον ουρανίσκο σας. Πρόκειται για μία πανεύκολη, μαμαδίστικη συνταγή που θα απογειώσει το Κυριακάτικο τραπέζι σας.
Φυσικά είναι μία συνταγή άκρως καλοκαιρινή αφού περιέχει λαχανικά εποχής. Μπορείτε να την απολαύσετε όμως όλο τον χρόνο όταν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο. Εμείς δοκιμάσαμε αυτές τις μπριζόλες την περασμένη Κυριακή και γλείψαμε και το ταψί. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα σκίζουμε και από τις δύο πλευρά και μέσα κρύβουμε τις σκελίδες σκόρδου τις οποίες τις έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τις πατάτες τις οποίες τις έχουμε κόψει κυδωνάτες, τις χοιρινές μπριζόλες και την τριμμένη ντομάτα.
Δείτε ακόμα Χοιρινές μπριζόλες καπνιστές στο σχαροτήγανο
Βάζουμε επίσης το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε το φαγητό μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε τις μπριζόλες, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και από την άλλη πλευρά για να πάρουν χρώμα παντού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα