Close

Μπριζόλες στην κατσαρόλα : Κρασάτες και λεμονάτες

Μπριζόλες στην κατσαρόλα

Σήμερα θα μαγειρέψουμε μπριζόλες στην κατσαρόλα Κρασάτες και λεμονάτες .Ένα φαγητό λουκούμι που οι μπριζόλες γίνονται τόσο μαλάκες που λιώνουν.

Τις μπριζόλες έχουμε μάθει να τις τρώμε στο τηγάνι ή στα κάρβουνα. Σήμερα θα τις μαγειρέψουμε λίγο διαφορετικά. Θα τις φτιάξουμε είτε σε βαθύ τηγάνι είτε σε κατσαρόλα μαζί με πατάτες και καρότα. Είναι ένα ξεχωριστό και λαχταριστό φαγάκι.

Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και οι μπριζόλες λαιμού γίνονται σκέτο λουκούμι. Είναι ένα υπέροχο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που πολλές νοικοκυρές κάτω από τα σχόλια της αρχικής δημοσίευσης, έλεγαν ότι την φτιάχνουν όταν δεν έχουν χρόνο.

Δείτε ακόμα Χοιρινές μπριζόλες καπνιστές στο σχαροτήγανο

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα αξίζει να κάνεις μία προσπάθεια. Μπριζόλες στην κατσαρόλα : Κρασάτες και λεμονάτες λοιπόν, για όλη την οικογένεια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Μπριζόλες στην κατσαρόλα: 

Μπριζόλες στην κατσαρόλα : Κρασάτες και λεμονάτες_

Εκτέλεση

Στην αρχή κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα καρότα σε ροδέλες. Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες, τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την σκόνη σκόρδου και την γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα μυρωδικά μας.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι και τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες μας σε λίγο ελαιόλαδο. Αφού κάψει το τηγάνι προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να γυαλίσουν και σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί.

Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες μας για μισή ώρα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια αφού οι μπριζόλες έχουν πιει τα υγρά τους προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Όταν μείνουν μόνο με το λάδι τους, τις αφήνουμε να πάρουν όσο χρώμα θέλουμε.

Μπριζόλες_ στην_ κατσαρόλα _: Κρασάτες_ και_ λεμονάτες_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλική Φαρμάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Μπριζόλες στην κατσαρόλα : Κρασάτες και λεμονάτες

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr