Muffins με γεύση μήλου και σιρόπι καραμέλας! Ατομικά σπιτικά cupcakes με γεύση μήλου, από γιαούρτι και με σιρόπι καραμέλας ιδανικά για παιδιά και μεγάλους!!
Απλά και γρήγορα μπορείς να φτιάξεις αυτά τα απίστευτα γλυκίσματα για να συνοδεύσουν τον πρωινό ή και απογευματινό καφέ σου.
- αυγα 2
- ζαχαρη ½ φλιτζάνι +2 κουταλιές
- γιαουρτι 2 κουταλιές
- γάλα ½ φλιτζάνι
- μαργαρίνη ½ φλιτζάνι λιωμένη (50 γρ.)
- μπέικιν πάουντερ 2 κγλ.
- αλατι 1 πρέζα
- αλευρι 1 ½ φλιτζάνι
- μηλα 2 σε κυβάκια
- κανελά 1 κγλ.
Υλικά
- ζαχαρη 200 γρ.
- νερό 2 κ,σ.
- κρεμα γαλακτος 200 γρ.
- βουτυρο 20 γρ.
- αλατι 1 πρέζα
Για την σάλτσα καραμέλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια, τα ενώνουμε με την κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τα υγρά υλικά
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το αλάτι.Ενώνουμε τα υγρά στο αλεύρι, προσθέτουμε και τα μήλα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και γεμίζουμε θηκούλες σιλικόνης για μάφινς.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των θηκών μας
Για την σάλτσα καραμέλα
Από τα 5 πρώτα υλικά κάνουμε την σάλτσα καραμέλα
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα, αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και να έχει ένα καφέ χρώμα
Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση
Όταν η καραμέλα μας έχει πάρει καφέ χρώμα, την παίρνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας (προσοχή γιατί φουσκώνει)
Αν σας σβολιάσει βάλτε το σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε καλά
Ρίχνουμε και το βούτυρο με το αλάτι, βάζουμε την κατσαρόλα στην άκρη.