Muffins με κολοκύθα και μπανάνα. Αφράτα muffins με κολοκύθα και λιωμένη μπανάνα, ελάχιστη ποσότητα καστανής ζάχαρης και κανέλα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- αλατι 3/4 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- τζίντζερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπαχάρι 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- μοσχοκάρυδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- κολοκύθα 240 γραμμάρια πουρές
- μπανανα 1 και μισή λιωμένη (1/2 κούπα)
- ηλιέλαιο 80 ml
- ζαχαρη 30 γραμμάρια κρυσταλλική
- καστανή ζάχαρη 70 γραμμάρια
- αυγα 2 μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- κεφίρ 60 ml σε θερμοκρασία δωματίου
- εκχυλισμα βανίλιας 1 3/4
Υλικά
Τα muffins είναι αγαπημένα γλυκίσματα για μικρούς και μεγάλους. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε πεντανόστιμα muffins με κολοκύθα και μπανάνα με ζάχαρη και κανέλα τα οποία θα τα φτιάξουμε με πουρέ κολοκύθας, λιωμένη μπανάνα και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Είναι υπέροχα muffins με κολοκύθα και μπανάνα με γλυκιά αλλά και ελαφριά γεύση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και μπορείτε να τα προσφέρετε σαν κέρασμα για τον καφέ σας, σαν σχολικό κολατσιό που και που αλλά και για όταν θέλετε ένα νόστιμο γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα muffins με κολοκύθα και μπανάνα:
Εκτέλεση για τα muffins με κολοκύθα και μπανάνα
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Παίρνουμε θήκες για muffins και τις βουτυρώνουμε ή χρησιμοποιούμε τα ειδικά χαρτάκια για muffins. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το κεφίρ, το ηλιέλαιο, τον πουρέ κολοκύθας, την λιωμένη μπανάνα και το εκχύλισμα βανίλιας. Αδειάζουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα μας.
Δείτε ακόμα Εύκολα, αφράτα, γευστικά muffins
Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη από το μείγμα σε μία θήκη για muffins. Από πάνω πασπαλίζουμε το μείγμα με 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα. Από πάνω βάζουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα για muffins.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα για muffins. Ψήνουμε τα muffins για 17 λεπτά, στην μέση του φούρνου ή μέχρι να μπήξουμε μία οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.
Tips για τα muffins με κολοκύθα και μπανάνα
Βγαίνουν περίπου 15 muffins. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε σπορέλαιο.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα