Υγιεινά και γευστικά μαφινς με βρωμη και μήλο που θα σας συναρπασουν!!! Η τέλεια συνταγη για τους μικρους μας φιλους…
Υλικά
1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
200ml γάλα
½ φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο, κρυωμένο + λίγο επιπλέον
4 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα, λιωμένα στο μπλέντερ ή 4 ροδάκινα ώριμα
2 αβγά
1 καψουλάκι βανιλίνη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Δείτε επίσης: Κέικ χωρίς ζάχαρη με μπανάνα, καρότο και μέλι: Το γλυκό που έχει γίνει μαζική μανία
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτετε το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα λιωμένα μήλα, τα αβγά και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Αδειάζετε το μίγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφιν (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζετε το μίγμα εκεί. Ψήνετε τα κέικ για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μάνος ενημερώνει τον Κουράκο για την απαγωγή και η καταδίωξη αρχίζει
- Νεκρό το 3 χρονο παιδί μετά από πυροβολισμό στο Μαρκόπουλο
- Luxury Christmas decor: Ιδέες για πολυτελής διακόσμηση τα Φετινά Χριστούγεννα
- Άγιος Έρωτας : Η Θάλειας μοιάζει πλέον τελείως απρόβλεπτη και κάνεις δεν ξέρει το επόμενό της βήμα
- Grand Hotel : O Ιορδάνης βρίσκει ένα νεκρό στο κρεβάτι του