Αρωματικά μηλαράκια τώρα το φθινόπωρο υπάρχουν σε αφθονία και τα μηλομαφινάκια τρώγονται όλες τις ώρες με καφέ ή τσάι.
Υλικά
2 αυγά
½ φλιτζάνι (τσαγιού) ζάχαρη +2 κουταλιές
2 κουταλιές γιαούρτι
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη (50 γρ.)
2 κγλ. μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
2 μήλα σε κυβάκια
1 κγλ. Κανέλα
Δείτε ακόμα :Muffins και κέικ μήλου με ελαιόλαδο και μέλι!
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια, τα ενώνουμε με την κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τα υγρά υλικά
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το αλάτι.
Ενώνουμε τα υγρά στο αλεύρι, προσθέτουμε και τα μήλα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και γεμίζουμε θηκούλες σιλικόνης για μάφινς.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των θηκών μας