Τα παιδιά λατρεύουν τα τσουρέκια και μας τα ζητούν πολύ συχνά. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να τους δίνουμε αγοραστά τσουρέκια άγνωστης προέλευσης, όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Τα πιο μυρωδάτα τσουρέκια για κολατσιό στο σχολείο.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- φυτίνη 1 ποτήρι λιωμένη
- ζαχαρη 1 και 1/4 ποτήρι
- αυγα 7
- μαγιά 60 γραμμάρια
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαστιχα 1 κουταλάκι του γλυκού Χίου
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
- αλεύρι σκληρό 300 γραμμάρια
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Μπορεί τα τσουρέκια να είναι Πασχαλινό γλυκό, όμως πλέον δεν έχουν συγκεκριμένη εποχή. Είναι ένα πολύ νόστιμο και μυρωδάτο γλυκό κέικ, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και πολλές φορές, μας τα ζητάνε τα παιδιά μας για το σχολείο ή και το απογευματινό τους σνακ.
Δείτε ακόμα Τσουρέκια αφράτα με κλωστές: Όλα τα μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε την συνταγή για μυρωδάτα τσουρέκια που εμείς ακολουθούμε, όταν μία φορά στο τόσο, θέλουμε να φτιάξουμε ένα γλυκάκι στα παιδιά μας. Αυτά τα τσουρέκια είναι σκέτος αφρός και άκρως μυρωδάτα και θα τα λατρέψουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μυρωδάτα τσουρέκια για κολατσιό στο σχολείο
Εκτέλεση για τα μυρωδάτα τσουρέκια για κολατσιό στο σχολείο
Αρχικά ζεσταίνουμε λίγο από το φρέσκο γάλα και διαλύουμε μέσα την μαγιά μαζί με λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα μας να ενεργοποιηθεί και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο φρέσκο γάλα μαζί με την ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά χτυπημένα, το μείγμα της μαγιάς, το μαχλέπι και την μαστίχα Χίου.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το σκληρό αλεύρι και πλάθουμε παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει πολύ στα χέρια.
Δείτε ακόμα Τα πιο επιτυχημένα τσουρέκια για το 2023
Στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη φυτίνη λίγη λίγη, διπλώνοντας κάθε φορά, για να απορροφήσει η ζύμη το βούτυρο. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια πλάθουμε σε ό,τι μέγεθος και σχέδιο θέλουμε τα τσουρέκια μας.
Τα αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν σκεπασμένα για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος και τα αλείφουμε με τον κρόκο τον οποίο τον έχουμε χτυπήσει σε λίγο νερό. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα μυρωδάτα τσουρέκια για κολατσιό στο σχολείο
Το μαχλέπι και η μαστίχα Χίου είναι προαιρετικά. Αν θέλετε να τα κάνετε λιγότερο γλυκά θα βάλετε 1 ποτήρι ζάχαρη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος