Υλικά
Μπισκότο
100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
50 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
Κρέμα
200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
200 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
200 γρ. ταχίνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
κακάο για πασπάλισμα
Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 25΄, Αναμονή: 3-4 ώρες
Μπισκότο
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει στη λαμαρίνα του φούρνου, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Κρέμα
Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και μόλις βράσει τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα.
Συναρμολόγηση
Ξανατοποθετούμε το μπισκότο σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και από πάνω αδειάζουμε την κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 3 ώρες και αφαιρούμε το τσέρκι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή