Αν δεν ξέρεις τα συστατικά του , ούτε καν σου πάει το μυαλό πως είναι νηστίσιμο.
Είναι κέικ σοκολάτας αφράτο με ενδιάμεσα στρώσεις κρέμας με γεύση από βανίλια. Αν του δώσουμε σχήμα στρογγυλό άνετα γίνεται μία τούρτα νηστίσιμη.
Υλικά για το κέικ : 200 γραμμ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. κακάο
60 μλ. ηλιέλαιο
250 μλ. γάλα σόγιας με άρωμα βανίλιας η σκέτο
200 γραμμ. ζάχαρη
βανίλια
μία πρέζα αλάτι
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
λίγο ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
Υλικά για την κρέμα : 300 μ.λ γάλα σόγιας με άρωμα βανίλιας η σκέτο
1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
100 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. μαργαρίνη βιολογική
βανίλια.
Εκτέλεση : Πρώτα κάνουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αλεύρι , κορν φλάουρ , ζάχαρη και γάλα σόγιας και ανακατεύουμε. Το βάζουμε πάνω σε φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και μετά βάζουμε την μαργαρίνη και την ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Για το κέικ , βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με το γάλα σόγιας και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χυμό από λεμόνι. Ξεχωριστά ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και μετά βάζουμε και τα υγρά υλικά μέσα και τα ανακατεύουμε τόσο όσο χρειάζεται για να μας βγει το μείγμα για κέικ. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί τετράγωνο μεγάλο όπου έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος. Το απλώνουμε να πάει παντού. Ψήνουμε στους 180οC σε προθερμασμένος φούρνο για περίπου 15 λεπτά το πολύ. Όταν έχει ψηθεί , το βγάζουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα ξεκολλάμε το χαρτί. Κόβουμε το κέικ σε τρία ίσια μέρη , αλείφουμε με κρέμα τα πρώτα δύο φύλλα με κρέμα , βάζουμε ένα πάνω στο άλλο και το κλείνουμε με το τρίτο φύλλο.
Διατηρούμε το κέικ μας στο ψυγείο και λίγο πριν το κόψουμε το πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη από πάνω.
πηγη