Nιόκι με κρέμα γάλακτος και μπέικον. Συνταγή για σπιτικά νιόκι με μπέικον, κίτρινα τυριά και κρέμα γάλακτος.
- πατατες 500 γραμμάρια καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- κρόκους αυγού 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150-200 γραμμάρια (εξαρτάται από την υγρασία που έχουν οι πατάτες)
- παρμεζανα 70 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 450 γραμμάρια
- μιξ τυριών 250 γραμμάρια
- μπεικον 10 φέτες περίπου
Για την κρέμα
Υπέροχα νιόκι πατάτας με μπέικον, και κρέμα γάλακτος που θα σας κάνουν να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Τα νιόκι είναι μια ποικίλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που παραδοσιακά αποτελούνται από έναν απλό συνδυασμό αλεύρου σίτου, αυγού, αλατιού και πατάτας.
Σήμερα λοιπόν θα δούμε έναν πανεύκολο τρόπο να φτιάξουμε σπιτικά νιόκι με κρέμα γάλακτος και μπέικον και θα τα συνοδεύσουμε με μία κρέμα από κρέμα γάλακτος, μιξ κίτρινων τυριών και μπέικον. Είναι πεντανόστιμα και μπορείτε να τα φτιάξετε για κάθε περίσταση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Nιόκι με κρέμα γάλακτος και μπέικον:
Εκτέλεση για τα Nιόκι με κρέμα γάλακτος και μπέικον
Αρχικά ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας, βράζοντας τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί η υγρασία για 15 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
Αφού στεγνώσουν οι πατάτες τις πατάμε με ένα πιρούνι για να τις κάνουμε πουρέ και αφήνουμε τον πουρέ μας στην άκρη να γίνει χλιαρός προς κρύος. Αφού ο πουρές είναι έτοιμος, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λίγο σφιχτό όμως να κολλάει λίγο στα χέρια μας. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμη λίγο αλεύρι αν και όσο λιγότερο αλεύρι βάλουμε τόσο το καλύτερο.
Δείτε ακόμα Τα σπιτικά Νιόκι της τεμπέλας
Την ίδια στιγμή σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι να βράσουν σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει το νερό. Βάζουμε με την βοήθεια μίας σπάτουλας το μείγμα της πατάτας μέσα σε ένα κορνέ χωρίς όμως να το παραγεμίσουμε.
Αλευρώνουμε πολύ καλά μία επιφάνεια και με το κορνέ αρχίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες ζύμης σαν να σχηματίζουμε ένα κορδόνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε τις λωρίδες ανά 1 εκατοστό δημιουργώντας μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Έπειτα παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και βάζουμε νερό με πάγο. Στην συνέχεια λαδώνουμε καλά την επιφάνεια ενός σκεύους 33×40 εκατοστά και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Δείτε ακόμα Μοσχάρι μπουκίτσες λεμονάτο με νιόκι ολικής άλεσης!!
Μόλις το νερό ξεκινήσει να σιγοβράζει ρίχνουμε μέσα τα νιόκι. Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε στο νερό με τον πάγο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και στην συνέχεια αφαιρούμε τα νιόκι με την τρυπητή κουτάλα από το παγωμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα σκουπίζουμε καλά και με ένα χαρτί τα βάζουμε σε ένα μπολ με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο ψυγείο.
Εκτέλεση για την κρέμα
Αρχικά σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα μπέικον κομμένα σε ροδέλες. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το μιξ τυριών. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα νιόκι με την κρέμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αθανασία Μητσάκου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια