Συνταγή για νησιώτικους ντοματοκεφτέδες που είναι φουσκωτοί σαν λουκουμάδες του Γιώργου Ζώλη. Ένα πρώτης τάξεως Vegan ορεκτικό
Μπορεί το Καλοκαίρι να μας αποχαιρετά σιγά σιγά αλλά δεν είναι λίγοι και λίγες εκείνοι κι εκείνες που ακόμη κάνουν διακοπές. Ακόμη κι αν έχεις γυρίσει στη πόλη σου όμως, η ζέστη είναι μεγάλη οπότε σίγουρα τις βουτιές σου ακόμα τις ρίχνεις!
- σοδα 330 ml αναψυκτικό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια
- ελαιολαδο 50 ml
- ντοματα 500 γραμμάρια ψιλοκομμένες
- κρεμμυδι 1 τριμμένο
- θυμάρι 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- δυοσμος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι 1/2 κουταλιά της σούπας
- πάπρικα Κατά βούληση
Υλικά
- ηλιέλαιο 1-2 κούπες
Για το τηγάνισμα
Εύκολοι Ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι και φρέσκα μυρωδικά
Αν λοιπόν μετά τη θάλασσα σου άνοιξε η όρεξη ή θέλεις ένα καλοκαιρινό μεζεδάκι για να συνοδεύσεις την παγωμένη μπύρα σου τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτούς τους τραγανούς ντοματοκεφτέδες, που είναι τόσο τραγανοί που μοιάζουν με λουκουμαδάκια. Τώρα που οι ντομάτες ακόμη είναι σκέτο γλύκισμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους ντοματοκεφτέδες σαν λουκουμάδες:
Recipe ingredients
330g soda
350g of flour
50-60g olive oil
½ tsp thyme
½ tbsp salt – pepper
1 large onion finely chopped
500g peeled tomatoes
A little paprika optional
Fresh parsley
Fresh mint
Seed oil for frying
Recipe directions
In a bowl add the club soda, flour and mix. Add the olive oil, salt, pepper and mix. Add the grated onion, chopped tomatoes, some paprika, chopped mint, chopped parsley and mix. In a pan with hot oil add the tomato fritters shaped into small balls and fry both sides until golden brown.
Μερίδες 30 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Θερμίδες 60 kcal
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Εκτέλεση για τους νησιώτικους ντοματοκεφτέδες σαν λουκουμάδες
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σόδα, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, λίγη πάπρικα, δυόσμο, μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Ντοματοκεφτέδες με φέτα
Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι προσθέτουμε τους ντοματοκεφτέδες σε μικρά μπαλάκια και τηγανίζουμε κι από τις δύο μεριές μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χρώμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος