Συνταγή για Δροσερή και ξεχωριστή σαλάτα νισουάζ με τόνο για όλα τα καλοκαιρινά σας τραπέζια αλλά και για ένα χορταστικό βραδινό!
- μαρούλι 20 φύλλα
- πιπεριά Φλωρίνης 2 κόκκινες
- πατατες 3-4 baby
- αλατι Κατά βούληση
- ελιές 5-6
- ντοματίνια 4-5
- φασολακια 1 μπολάκι
- κρεμμυδι Μισό μικρό
- κάπαρη 1-2 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 2 βραστά
- τονος 1 κονσέρβα
Υλικά
- χυμός Από 1 λεμόνι
- μουσταρδα 1 κουταλάκι του γλυκού Ντιζόν
- ζαχαρη 1 πρέζα
- αντζούγιες 1
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας περίπου
Για την σάλτσα
Η σαλάτα νισουάζ έχει καταγωγή από την Νίκαια της Γαλλίας. Είπαμε λοιπόν να φέρουμε την Γαλλία στο πιάτο μας, δοκιμάζοντας μία δροσερή, χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα νισουάζ με τόνο. Τώρα που μπήκε το Καλοκαίρι τα ψάρια και τα θαλασσινά θα τα απολαύσουμε πολύ στην Ελλάδα.
Δείτε ακόμα Σαντουιτσάκια με τονοσαλάτα
Αν λοιπόν ψάχνετε ένα ελαφρύ και χορταστικό βραδινό, τότε μία τονοσαλάτα είναι ό,τι πρέπει! Πόσο μάλλον όταν αυτή η τονοσαλάτα είναι νισουάζ. Αξίζει να την δοκιμάσετε και να της δώσετε μία ευκαιρία. Θα γίνει η αγαπημένη σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την νισουάζ σαλάτα με τόνο:
Εκτέλεση για την νισουάζ σαλάτα με τόνο
Αρχικά προετοιμάζουμε τα υλικά μας. Ψήνουμε τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες baby, ξεκινώντας τον βρασμό με κρύο νερό.
Αφού κοχλάσει κατεβάζουμε την φωτιά. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στην μέση. Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και βράζουμε τα φασολάκια. Τα αλατίζουμε λίγο και τα κόβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες και ξαρμυρίζουμε την κάπαρη.
Δείτε ακόμα Τονοσαλάτα για μπουφέ
Τέλος βράζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στην μέση. Σε μία σαλατιέρα προσθέτουμε το μαρούλι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και προσθέτουμε τα ντοματίνια. τα φασολάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης, το κρεμμύδι και την κάπαρη.
Επίσης φτιάχνουμε την σάλτσα ανακατεύοντας τον χυμό λεμονιού, με το αλάτι, την μουστάρδα, την ζάχαρη, την ψιλοκομμένη αντζούγια και το ελαιόλαδο, με τον αυγοδάρτη. Από πάνω λοιπόν βάζουμε λίγη από την σάλτσα. Από πάνω βάζουμε τις πατάτες, τα αυγά, τις ελιές και τον τόνο και περιχύνουμε από πάνω με την υπόλοιπη σάλτσα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dora Iliopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα