Συνταγή για σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Νηστίσιμη και vegan οπότε μπορείτε να την επιλέξετε και για την περίοδο της Χριστουγεννιάτικης νηστείας αλλά και σε κάθε περίοδο νηστείας.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- κακαο 80 γραμμάρια σε σκόνη
- ηλιέλαιο 70 ml
- βανίλια 2
- στέβια 250 γραμμάρια 1:1
- γάλα βρώμης 400 ml
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- γάλα βρώμης 1.300 ml
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια υγείας με στέβια
- στέβια 200 γραμμάρια 1:1
- κορν φλαουρ 120 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια σε σκόνη
- βανίλια 2
Για την κρέμα
- σταγόνες σοκολάτας Κατά βούληση με στέβια
Για το στόλισμα
Δείτε ακόμα Πάστα σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης βρήκε τον τρόπο να μην στερηθούμε την σοκολατίνα ακόμη κι αν έχουμε κόψει την ζάχαρη. Ένα αφράτο κέικ με μία πεντανόστιμη σοκολατένια κρέμα και στέβια. Είναι νηστίσιμη και vegan ενώ γευστικά δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη:
INGREDIENTS
300 g plain flour
80 g cocoa powder
70 g vegetable oil
2 vanilla
250 g stevia 1:1
400 g oat drink
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1 tbsp vinegar
———————————————————————
1300 g oat drink
300 g dark chocolate with stevia
200 g stevia 1:1
120 g cornstarch
30 g cocoa powder
2 vanilla
——————————————————-
Dark chocolate flakes with stevia
——————————————————-
25×30 cm
GERMAN
ZUTATEN
300 g Mehl
80 g Kakaopulver
70 g Pflanzenöl
2 Vanille
250 g Stevia 1:1
400 g Haferdrink
1 TL Backpulver
1 TL Natron
1 EL Essig
————————————————– ——————-
1300 g Haferdrink
300 g dunkle Schokolade mit Stevia
200 g Stevia 1:1
120 g Maisstärke
30 g Kakaopulver
2 Vanille
————————————————– —–
Dunkle Schokoladenflocken mit Stevia
————————————————– —–
25×30 cm
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
20′ Χρόνος Ψησίματος
8-10 Κομμάτια
Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη, το ηλιέλαιο ,το κακάο σκόνη, το μπέικεν , την μαγειρική σόδα , τις βανιλίνες , την stevia και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ, το ξύδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ αλείφουμε ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200 c. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το παντεσπάνι με Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα υγείας με stevia και την αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη, το κακάο σκόνη , το κορν φλάουρ , την stevia και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι
Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανιλίνες και την κουβερτούρα
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πολύ καλά πάνω από την κρέμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες. Θρυμματίζουμε με ένα πίλνερ νιφάδες κουβερτούρας με stevia σε όλη την επιφάνεια και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια. Πεντανόστιμη Σοκολατένια Πάστα Χωρίς Ζάχαρη!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο για τη Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη από τον Παναγιώτη Παπαδάκη εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr