Αν θέλετε ένα μεσημεριανό που να μοσχοβολάει θάλασσα τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το ριζότο με γαρίδες! Το τέλειο πιάτο και για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.
Σε κάθε περίοδο νηστείας τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Τα λατρεύουμε και ψάχνουμε αφορμές να τα απολαύσουμε. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε ένα νόστιμο φαγάκι, ιδανικό τόσο για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου όσο και για οποιαδήποτε άλλη στιγμή του Καλοκαιριού.
Δείτε ακόμα Γαρίδες στο φούρνο με μουστάρδα και λεμόνι
Ριζότο με γαρίδες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Οι γαρίδες είναι από τα θαλασσινά που ελάχιστοι άνθρωποι απαρνιούνται, οπότε είναι ένα πιάτο που ακόμη και τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Ένα καλοκαιρινό πιάτο, καλύτερο και από ψαροταβέρνας. Συνοδεύστε το με ουζάκι και απογειώστε την γεύση του.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ριζότο με γαρίδες για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου:
Εκτέλεση για το ριζότο με γαρίδες για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου
Αρχικά κρατάμε μερικές γαρίδες ολόκληρες. Τις υπόλοιπες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και το εντεράκι τους. Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε καλά. Πλένουμε τα κελύφη και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 5 ποτήρια του νερού νερό. Βράζουμε τα κελύφη για 20-25 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα κελύφη από το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη. Το νερό που έβρασαν τα κελύφη το κρατάμε στην άκρη για αργότερα. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε και όταν πιούν τα υγρά τους σβήνουμε τις γαρίδες με το ούζο.
Περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και στην συνέχεια αφαιρούμε από την κατσαρόλα τις γαρίδες. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να λαδώσει το ρύζι.
Δείτε ακόμα Το ιδανικό ριζότο: Μυστικά και συμβουλές
Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και το νερό που βράσαμε τα κελύφη. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει και 2 λεπτά πριν αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα, βάζουμε και πάλι μέσα τις γαρίδες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει το φαγητό 2 βράσεις. Μόλις δέσει, σβήνουμε και απολαμβάνουμε.
Tips για το ριζότο με γαρίδες για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου
Αν θέλετε να το φάνε παιδιά μπορείτε να παραλείψετε το ούζο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Litsa Kokkoni
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια