Σε μικρούς και μεγάλους αρέσει η πίτσα γιαυτό και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια νοστιμότατή συνταγή για νηστίσιμα αλάδωτα πιτσάκια . Ένα χορταστικό κομμάτι πίτσα ή μερικά πεντανόστιμα πιτσάκια δεν άφησαν ασυγκίνητο ποτέ κανέναν. Γιατί να τα στερηθούμε την περίοδο της νηστείας; Στην σημερινή μας συνταγή θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμα αλάδωτα πιτσάκια.
Θα χρησιμοποιήσουμε φυτικό τυρί που λιώνει στο στόμα, πιπεριές χρωματιστές, κρεμμύδια και ελιές. Επίσης θα στρώσουμε τις πιτούλες μας με μία σπιτική σάλτσα ντομάτας και θα προσφέρουμε αυτά τα τραγανά και μέσα στη νοστιμιά νηστίσιμα αλάδωτα πιτάκια σε μικρούς και μεγάλους στην οικογένεια.
Δείτε ακόμα Η πιο λαχταριστή νηστίσιμη πίτσα!
Αυτά τα νηστίσιμα αλάδωτα πιτσάκια μπορούν επίσης να εμπλουτίσουν τον παιδικό μπουφέ στο πάρτι ή να τα κεράσουμε σαν μεζέ με την μπύρα μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Παίρνω ένα ταψί και στρώνω ένα αντικολλητικό χαρτί. Βάζω στο ταψί τις πίτες μου. Στο μεταξύ σε ένα μπολ προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας σάλτσα σε κάθε πιτάκι και την στρώνουνε.
Πάνω από την σάλτσα ντομάτας βάζουμε το φυτικό τυρί. Στην συνέχεια αραδιάζουμε λίγο κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τις ελιές. Κρατάμε λίγο από το μείγμα της ντομάτας και ρίχνουμε εδώ κι εκεί στο τέλος πάνω από τα πιτσάκια. Προσθέτουμε επίσης επιπλέον θυμάρι και ρίγανη.
Ψήνουμε τα πιτσάκια μας στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40-45 λεπτά.
Συμβουλές για τα Νηστίσιμα αλάδωτα πιτσάκια
Μπορούμε να βάλουμε πίτες έτοιμες ή και σπιτικές. Μπορούμε να μην βάλουμε μανιτάρια. Σε περίοδο που δεν νηστεύουμε μπορούμε να βάλουμε γκούντα ή ένταμ τυρί και διάφορα αλλαντικά όπως και επίσης ελαιόλαδο στην σάλτσα. Το φυτικό τυρί λιώνει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Karavela
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr