Νόστιμα και εύκολα ελαιοπιτάκια με πορτοκάλι, κόλιανδρο, δυόσμο και κρεμμυδάκια. Νηστίσιμες ατομικές ελαιόπιτες σαν ορεκτικό ή απογευματινό κολατσιό και σνακ. Είναι ιδανικά για παιδιά και μεγάλους και σίγουρα θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιτάκια με ελιές κατά την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και ρυζιάζετε με το λάδι. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνετε. Προσθέτετε τις ελιές ψιλοκομμένες, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το δυόσμο και τα ζυμώνετε ξανά. Αφήνετε την ζύμη σκεπασμένη για 45 λεπτά. Πλάθετε τις ελιόπιτες σε στρόγγυλο σχήμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Ellada Tsokkou-Pitsiri
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά