ΥΛΙΚΑ
6 Πορτοκάλια
2 φλιτζάνες του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνες του τσαγιού νερό
Τριμμένη φρυγανιά όσο πάρει
2 σοκολάτες κουβερτούρα η 250 γρ
2 κουταλιές λάδι ελαφρύ
ζάχαρη για το λοράρισμα εξαρτάται εσείς τι θέλετε!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περάστε ελαφρά απ τον τρίφτη τα πορτοκάλια να φύγει η φλούδα τους και το κίτρινο χρώμα τους,
Βάλτε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα, Βράστε από 5 λεπτά την κάθε φορά και για 3 φορές κάθε φορά …Πετάτε κάθε φορά το νερό και βάζετε καινούριο.
Κάντε τα πορτοκάλια σε κομμάτια.
Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό
Βράστε μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι τους και πριν γίνουν γλυκό.
Πάρτε μόνο τα πορτοκάλια και κόψτε τα στο μπλέντερ.
Ρίξτε τόσο φρυγανιά όσο να πλάθονται στα χέρια εύκολα μπαλάκια.
Βάλτε στην συντήρηση του ψυγείου σας για μια ώρα η την κατάψυξη για μισή ώρα.
Λιώστε σοκολάτα με δυο κουταλιές λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι και κάντε την επικαλύψει η ρολάρετε μέσα σε κρυσταλλική ψιλή ζάχαρη.
Φυλάξτε στο ψυγείο.
Την ιδέα την πήρα από την κυρία Ντίνα Βανιάν Χάιτα που τα έκανε με φλούδες από πορτοκάλι!!
Gogo Samiou-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ