Συνταγή για Νηστίσιμα Καλαμαράκια με ρύζι .Κοκκινιστά Νηστίσιμα Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι, φρέσκια ντομάτα και λευκό κρασί για την περίοδο της νηστείας.
- καλαμαρακια 5 μεγάλα
- ελαιολαδο Μισό ποτήρι
- κρασι 1 ποτήρι λευκό
- νερό Μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό
- ντοματα 3 τριμμένες
Υλικά
Η πιο νόστιμη νηστεία πρόκειται να είναι η φετινή αφού είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε μαζί σας όλες τις νόστιμες νηστίσιμες συνταγές. Όπως τα σημερινά Νηστίσιμα Καλαμαράκια με ρύζι από την αγαπημένη μας φίλη Τζένη Τσανακτσίδου. Λαχταριστά γεμιστά Νηστίσιμα καλαμαράκια με ρύζι, μυρωδικά και λαχανικά.
Θα απογειώσουμε την γεύση τους με φρέσκια τριμμένη ντομάτα και κρασί και σίγουρα θα απογειώσουμε το τραπέζι μας την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Είναι ένα υπέροχο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι, για μεζέ με ούζο ή τσίπουρο και γενικά όποτε τραβάει η όρεξή σας θαλασσινά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Νηστίσιμα Καλαμαράκια με ρύζι:
Προεργασία για τα καλαμαράκια
Στην αρχή καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια τους και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα καλαμαράκια και τα πλοκάμια στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γέμιση.
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να αχνιστούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν όλα μαζί. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι μας.
Δείτε ακόμα Κρασάτα καλαμαράκια με μανέστρα
Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το ρύζι μας να βράσει μέχρι να πιει όλο το νερό του. Κατεβάζουμε το ρύζι από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για τα Νηστίσιμα Καλαμαράκια με ρύζι
Παίρνουμε τα καλαμάρια ένα ένα και τα γεμίζουμε με την γέμιση τόσο ώστε να έχουν μέσα λίγο κενό. Τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμαράκια σε μία κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε από πάνω το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας.
Βράζουμε τα καλαμαράκια μας σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά. Στην συνέχεια τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε και αυτές. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να βράζουμε τα καλαμαράκια σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή