Close

Νηστίσιμα κανελόνια για την Σαρακοστή

κανελόνια-νηστίσιμα-συνταγή-

Ο Παναγιώτης Παπαδάκης φτιάχνει για εμάς νηστίσιμα κανελόνια για την Σαρακοστή του ονείρου αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας.

Μπορεί να διανύουμε περίοδο Σαρακοστής όμως στα Κυριακάτικα τραπέζια μας σίγουρα θέλουμε κάτι πιο νόστιμο και γιορτινό για να το απολαύσουμε μαζί με την οικογένειά μας. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε κανελόνια του ονείρου για την Σαρακοστή.

Δείτε ακόμα Κανελόνια καρμπονάρα για το μπουφε σας

Εμείς τα δοκιμάσαμε και είναι πραγματικά άπαιχτα! Ο Παναγιώτης Παπαδάκης έβαλε όλη του την φαντασία και ετοίμασε για εμάς κανελόνια που αν τα δοκιμάσουμε θα τα τρώμε όλο τον χρόνο, ακόμη κι αν δεν νηστεύουμε.

Νηστίσιμα κανελόνια για την Σαρακοστή

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα κανελόνια για την Σαρακοστή

κανελόνια-νηστίσιμα-συνταγή-

INGREDIENTS

15 cannelloni
1 medium onion
1 eggplant
4 tbsp olive oil
1 red pepper
1 green pepper
2 portobello mushrooms
400 g canned tomatoes
1 tsp honey
1/2 tsp garlic powder
Pepper
1 tsp salt
100 g water
Spearmint leaves
—————————————————
600 g oat drink
50 g plain flour
1 tsp salt
2 tbsp olive oil
Nutmeg
—————————————————–
25×30 cm

GERMAN

ZUTATEN

15 Cannelloni
1 mittelgroße Zwiebel
1 Aubergine
4 EL Olivenöl
1 rote Paprika
1 grüne Paprika
2 Portobello-Pilze
400 g Dosentomaten
1 TL Honig
1/2 TL Knoblauchpulver
Pfeffer
1 TL Salz
100 g Wasser
Spearmintblätter
————————————————– –
600 g Haferdrink
50 g einfaches Mehl
1 TL Salz
2 EL Olivenöl
Muskatnuss
————————————————– —
25x30cm

5′ Χρόνος Εκτέλεσης

40 λεπτά Χρόνος Ψησίματος

4-5 Μερίδες

κανελόνια-νηστίσιμα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα νηστίσιμα κανελόνια για την Σαρακοστή

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι , το σκόρδο σκόνη, το μέλι , τα 300 γραμμάρια ντομάτας κονκασέ, το νερό , τον δυόσμο και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. βάζουμε στον πάτο τα 100 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ και γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με τα λαχανικά, βιάζοντάς τα κατά μήκος σε σειρά. Τα κανελόνια τα γεμίζουμε πολύ εύκολα σπρώχνοντας με μια κουτάλα ελαφρώς το μείγμα.

κανελόνια-νηστίσιμα-συνταγή-

Την γέμιση που περίσσεψε την στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα κανελόνια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα βρώμης, το αλεύρι ,το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Δείτε ακόμα Συνταγή για κανελόνια με κρέμα γάλακτος γεμιστά με τυριά & παριζάκι

κανελόνια-νηστίσιμα-συνταγή-

Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια ,στρώνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 c. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε!!
Αυτά τα νηστίσιμα κανελόνια θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια για σας και την οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!

κανελόνια-νηστίσιμα-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr