Νηστίσιμα κουλουράκια με χυμό ροδιού, φιστίκι Αιγίνης και κουβερτούρα. Πεντανοστιμα μυρωδάτα και αφράτα κουλουράκια τραγανά απ έξω μαλάκα από μέσα, για όλες τις ώρες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αυτά τα κουλουράκια είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ, ή το απογευματινό τσάι, για τις μέρες της νηστείας κι όχι μόνο!
- ροδι 1 ποτήρι του νερού χυμό
- ελαιολαδο 1 ποτήρι του νερού
- ζαχαρη 1 ποτήρι του νερού
- φυστίκι Αιγίνης 3 κσ τριμμένο
- κουβερτουρα 2 κσ τριμμένη
- μπέικιν πάουντερ 3 κγ
- σοδα 1/4 κγ
- ινδοκαρυδο 2 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
Υλικά
Εκτέλεση
Χτύπησα καλά την ζάχαρη με το λάδι, πρόσθεσα το ρόδι με τη σόδα διαλυμένη μέσα, τα φυστικιά, την καρύδα και σταδιακά το αλεύρι με το μπεικιν μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Θα είναι σκούρα η ζύμη από το ρόδι. Πρόσθεσα και την κουβερτούρα και ζύμωσα απαλά. Έπλασα τα κουλουράκια, τα έβαλα σε λαδόκολλα στο ταψί και έψησα στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου μίση ώρα. Μου βγήκαν 35 κομμάτια μεγάλα όμως. Αν τα κάνετε πιο μικρά, ίσως βγουν πάνω από 50. Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν.
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ