Η νηστεία της Σαρακοστής πλησιάζει και σήμερα θα σας δείξουμε μία συνταγή για πεντανόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι για να συνοδεύσουν το καφεδάκι σας αλλά είναι και μια ιδανική λύση για κουλουράκια που θα δώσετε σε παιδάκια με αλλεργία στο γάλα και στο αυγό
- αραβοσιτέλαιο 160 γραμμάρια (1 φλιτζάνι του τσαγιού)
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- ταχίνι 1 φλιτζάνι του τσαγιού (160 γραμμάρια)
- σουσαμι 100 γραμμάρια
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
Υλικά
- ζαχαρη 1 μπολάκι
Για το πασπάλισμα
Στην Ελλάδα αρκετοί περίοδοι είναι περίοδοι νηστείας, οπότε πρέπει να έχουμε κατά νου αρκετές νηστίσιμες συνταγές, για να μην βαρεθούμε τις ίδιες και τις ίδιες γεύσεις. Σήμερα θα σας δείξουμε πεντανόστιμα κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι που θα σας ξετρελάνουν.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα κουλουράκια με φυστίκι Αιγίνης κουβερτούρα και χυμό ροδιού
Είναι πανεύκολα, με αγνά υλικά και μπορείτε να τα φτιάξετε τόσο για να εμπλουτίσετε τον μπουφέ της Καθαρά Δευτέρας όσο και για να απολαμβάνετε νόστιμα κουλουράκια με τον καφέ σας και όχι μόνο σε κάθε περίοδο νηστείας. Αρωματικά και λαχταριστά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι:
Εκτέλεση για τα νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και την ζάχαρη και χτυπάμε ελαφρώς το μείγμα με το σύρμα. Στην συνέχεια διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα και ρίχνουμε το μείγμα με την σόδα στο μείγμα με το αραβοσιτέλαιο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ταχίνι και το σουσάμι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι και να γίνει λείο το μείγμα. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σιγά σιγά και κοσκινισμένα και τα δύο. Φτιάχνουμε μία ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να είναι αφράτη.
Δείτε ακόμα Δίχρωμα κουλουράκια πορτοκαλιού, νηστίσιμα και τραγανά!
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 50 γραμμαρίων και τα πλάθουμε με το χέρι μας. Τα πιέζουμε προς τα κάτω και τα βουτάμε μέσα σε ζάχαρη και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Παίρνετε περίπου 50 γραμμάρια στο χέρι σας φτιάχνεται μία μπαλίτσα και την πιέζετε προς τα κάτω ..την βουτάτε μέσα σε ζάχαρη από τις δύο πλευρές… Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 20 λεπτά…
Tips για τα νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι
Αντί για ζάχαρη μπορείτε να βάλετε ίδια ποσότητα στέβια. Όλα τα υλικά είναι μετρημένα με το ίδια φλιτζάνι και είναι όλα 160 γραμμάρια. Σε περίπτωση που δεν βουτήξετε μέσα σε ζάχαρη θα χρειαστείτε ακόμη 50 γραμμάρια παραπάνω ζάχαρη στα υλικά σας…
Επίσης μην προσπαθήσετε να δώσετε άλλο σχήμα γιατί είναι πολύ αφράτη η ζύμη.. Είναι και το σουσάμι μέσα και το ταχίνι και δεν βοηθάει στα χέρια μας..!!!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή