Συνταγή για Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με μαρμελάδα και αφράτη ζύμη. Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με μαρμελάδα βερίκοκο, φρέσκα μήλα και μερικά ακόμη απλά υλικά για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 250 ml
- ηλιέλαιο 200 ml
- ζαχαρη 70 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γραμμάρια περίπου
Υλικά
Τα μηλοπιτάκια είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά διότι έχουμε μία αδυναμία στο μήλο και τα μηλοπιτάκια ή οι μηλόπιτες μοσχοβολούν φρέσκο μήλο. Τα σημερινά μας μηλοπιτάκια είναι νηστίσιμα και είναι από τα πιο νόστιμα νηστίσιμα γλυκά που έχουμε δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό.
Υπέροχα και αφράτα μηλοπιτάκια που μοσχοβολούν μήλο και θυμίζουν τα μηλοπιτάκια της γιαγιάς με μαρμελάδα βερίκοκο, φρέσκα μήλα και μερικά ακόμη απλά και οικονομικά γλυκά. Θα τα λατρέψουν και τα παιδιά σας ενώ μπορείτε να τους τα δίνετε ακόμη και σαν σχολικό κολατσιό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Νηστίσιμα μηλοπιτάκια με μαρμελάδα:
ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ
Εκτέλεση για την ζύμη
Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα βαθύ μπολ την ζάχαρη, την ξερή μαγιά, τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η μαγιά. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι πλάθοντας τώρα με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη αφράτη, εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Εκτέλεση για την γέμιση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη. Στραγγίζουμε ελαφρώς τα μήλα για να φύγουν τα πολλά υγρά και προσθέτουμε την κανέλα, την μαρμελάδα βερίκοκο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει με το μαχαίρι, τις ξανθές σταφίδες και την τριμμένη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και μόλις ομογενοποιηθεί η γέμιση χωρίζουμε την ζύμη μας σε 12 ίσα μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο 1 εκατοστού περίπου και γεμίζουμε το κάθε φύλλο με 1 κουταλάκι του γλυκού αρκετά γεμάτο από την γέμιση.
Ξεκινάμε και διπλώνουμε τα μηλοπιτάκια μας από την μεριά κατά μήκος της γέμισης ενώνοντας τις δύο πλευρές. Στην συνέχεια εγκλωβίζουμε καλά την γέμιση κλείνοντας και από τις άλλες δύο πλευρές όπως θα δούμε και στις φωτογραφίες.
Δείτε ακόμα Φουσκωτή Μηλόπιτα Κεικ
Γυρίζουμε το μηλοπιτάκι και το ακουμπάμε στο ταψί με τις ενώσεις προς τα κάτω. Πατάμε ελαφρώς φτιάχνοντας το σχήμα και χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια σε τρεις μεριές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 25 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε αμέσως τα καυτά πιτάκια με λίγη μαρμελάδα για να γυαλίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και να πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr