Αφράτα και νηστίσιμα μπισκότα κανέλας με πορτοκαλάδα και λικέρ πορτοκάλι, πολύ νόστιμα και απολαυστικά! Εύκολη συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα με πορτοκάλι και επικάλυψη από κανέλα και ζάχαρη. Ιδανικά για πρωινό και κολατσιό, αυτά τα μπισκοτάκια μπορείτε να τα φτιάχνετε σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο!
- ηλιέλαιο 1 φλιτζάνι ή φυτική μαργαρίνη,
- ζαχαρη 1 1/2 φλιτζάνια
- πορτοκαλάδα 1 φλιτζάνι με ανθρακικό,
- πορτοκαλι ξύσμα ή βανίλια,
- λικέρ μισό σφηνάκι πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4-5 φλιτζάνια
- μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια
- κανελά ένα κουταλάκι
- γαρίφαλο λίγο
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ηλιέλαιο με την ζάχαρη και προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σε βαθύ πιάτο βάζουμε κανέλα και ζάχαρη
Πλάθουμε μπισκότα, τα βουτάμε στην κανελοζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά.
Γίνονται γύρω στα 30-40 μπισκότα.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Reggina Filippou