Εκανα μικρή δοση και βγήκαν 11 κομμάτια !! Φανταστικά σε γεύση !!
Για τα ντόνατς:
200γρ αλευρι
ενα κουταλακι ξερή μαγιά
τρία κουταλάκια ζάχαρη
μια βανίλια
δυο κουταλιές ελαιολαδο
Ανακατευουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά 100ml νερο χλιαρό ζυμωνοντας ταυτόχρονα.
Η ζυμη μας θα κολλάει λιγο στα χερια λαδωνουμε τον πάτο του μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για την κρεμα πορτοκαλιού:
350 γραμ νερό
100 γραμ κορν φλάουρ
200 γραμ ζάχαρη
1 βανίλια
100 γραμ χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μαργαρίνη του γλυκού .
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα εκτός φωτιάς τα 350γραμ νερο τα 100γρ κορν φλάουρ 200γρ ζάχαρη μια βανίλια και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε 100ml χυμό πορτοκαλι χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ενα κουταλάκι μαργαρίνη.
Η κρέμα θα περισσέψει και τρώγεται άνετα με κουτάλι.
Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη μας τηγανίζουμε χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση οριζόντια με ενα κουτάλακι τα γεμίζουμε με την κρέμα και τα σκεπάζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη .Καλή επιτυχία !!
Συνταγή από την φίλη μου Ζουζουνιες
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα