Συνταγή για αφράτα νηστίσιμα πατατοπιτάκια χωρίς φύλλο με ζύμη κουρού με λίγα υλικά για την Σαρακοστή, την Μεγάλη Εβδομάδα, κάθε περίοδο νηστείας. Γρήγορα και οικονομικά .
από τη φίλη μας Stratoula Andreadi.
- νερό 300 ml που έβρασαν οι πατάτες
- αλευρι 400 γραμμάρια κίτρινο χωριάτικο
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι περίπου
Υλικά
- άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τη γέμιση
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι περίπου
Για το άλειμμα
Τηγανιτά πατατοπιτάκια με φέτα
Διανύουμε περίοδο νηστείας και είναι μία τέλεια στιγμή να δοκιμάσουμε αυτά τα πεντανόστιμα και πανεύκολα πατατοπιτάκια. Για τους λάτρεις της πατάτας, αυτά τα πιτάκια είναι κατάλληλα τόσο για το σχολικό κολατσιό όσο και για ένα χορταστικό και αφράτο σνακ για μικρούς και μεγάλους όλη την μέρα. Άμα τα δοκιμάσετε θα τα φτιάχνετε συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα πατατοπιτάκια:
Εκτέλεση για τα νηστίσιμα πατατοπιτάκια
Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε να βράσουν σε 300 ml νερό μαζί με τα ξερά κρεμμύδι, τους κόκκους πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης. Αφού βράσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό από τις πατάτες χλιαρό, τη ξερή μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το κίτρινο χωριάτικο αλεύρι ενώ δουλεύουμε τη ζύμη παράλληλα. Θέλουμε ένα ζυμάρι που να κολλάει στα χέρια και το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο, σε ζεστό μέρος.
Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια που έβρασαν σε λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε και αυτά μέσα. Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.
Λαχταριστά πατατοπιτάκια με ιδιαίτερη ζύμη γιαουρτιού
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι και γεμίζουμε με λίγη από τη γέμιση. Κλείνουμε καλά και τοποθετούμε τα πατατοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά. 5 λεπτά πριν τα βγάλουμε από το φούρνο τα λαδώνουμε με το ελαιόλαδο για να γυαλίσουν, ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμα.
Tips για τα νηστίσιμα πατατοπιτάκια
Βγαίνουν 12 κομμάτια περίπου. Αν είναι για παιδιά περιορίστε τα μπαχαρικά (πιπέρι και μπαχάρι).
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος