Νηστίσιμα πτι φουρ με γέμιση μαρμελάδας φράουλα, ροδάκινου ή όποια άλλη μαρμελάδα αγαπάτε! Για να γεύεστε νοστιμιές ακόμη και στην νηστεία!
- βιτάμ 250 γρ .
- ζάχαρη άχνη 6 κ.σ.
- πορτοκαλι Χυμό από ένα
- κορν φλαουρ 3 κ.σ.
- μπέικιν πάουντερ 1/2 φακ.
- βανίλια 1 καψ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 περίπου
- μαρμελάδα Κατά βούληση ροδάκινο ή φράουλα
Υλικά
- κουβερτουρα Κατά βούληση
- ξηροί καρποί Κατά βούληση
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση για νηστίσιμα πτι φουρ:
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ετοιμάζουμε την ζύμη. Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη, όταν είναι μαλακή και αφράτη. Βάζουμε λίγη λίγη την ζύμη σε ένα κορνέ και με τη βοήθεια του κορνέ ετοιμάζουμε τα σχέδια του κουλουριών πτι – φουρ!
Δείτε ακόμα Δίχρωμα κουλουράκια πορτοκαλιού, νηστίσιμα και τραγανά!
Τα πτι – φουρ τα βάζουμε απευθείας από το κορνέ σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με την μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα με λίγο σπορέλαιο και βουτάμε τα πτι φουρ στη κουβερτούρα. Άμα θέλουμε πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ή ξηρούς καρπούς.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Μαρινα Μισαηλιδου
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.
Επιμέλεια συνταγής; daddy-cool.gr