Νηστίσιμα ταρτάκια με φρούτα για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.
- βουτυρο 100γραμ φυτικό
- ζάχαρη άχνη 2κουτ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250γραμ
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100γραμ
- μπέικιν πάουντερ 1/2κουτ
- σοδα 1/2κουτ
- Ξύσμα πορτοκαλιού Λίγο
- λικέρ 1 σφηνάκι
- βανίλια 1
Υλικά
- γάλα αμυγδάλου 500 ml
- άνθος αραβοσίτου 43 γρ. (1 σακουλάκι) με γεύση βανίλια
- ζαχαρη 5 κ.σ.
Για την κρέμα
- φυτική σαντιγί 1
- μπανανα 1
- κερασια 10-15
- φραουλες 10-15
Για τον στολισμό
Άλλη μία περίοδος νηστείας έφτασε κι εμείς δεν πρόκειται να στερηθούμε τις αγαπημένες μας λιχουδιές. Απλά θα τις προσαρμόσουμε λίγο για τις ανάγκες της νηστείας. Υπέροχα ταρτάκια λοιπόν με γάλα αμυγδάλου και φυτική σαντιγί. Δοκιμάστε επίσης τα Εύκολα Ταρτάκια με Φράουλες.
Κανένα προϊόν ζωϊκής προέλευσης γι’ αυτό και τα σημερινά μας ταρτάκια εκτός από νηστίσιμα, πεντανόστιμα και με δροσερά φρούτα, είναι και vegan. Γαρνίρουμε με φρούτα της επιλογής μας, συντηρούμε στο ψυγείο και τα προσφέρουμε αν θέλουμε ακόμη και για κέρασμα. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ. Διαλύουμε την σόδα μέσα στον χυμό και στο ξύσμα πορτοκαλιού. Τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε τον χυμό και την βανίλια.
Επίσης ρίχνουμε το λικέρ και κάνουμε μία όμορφη ζύμη που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Την τυλίγουμε σε μία μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε φύλλο και την κόβουμε σε κύκλους.
Δείτε ακόμα Ατομικά σοκολατένια ταρτάκια με πραλίνα και μπισκότα
Την στρώνουμε σε θήκες σιλικόνης για ταρτάκια και τα ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Από πάνω βάζουμε κομμάτια λαδόκολλας και μερικά φασόλια για βάρος. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και την επόμενη μέρα ξεκινάμε την εκτέλεση της κρέμας.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα αμυγδάλου να ζεσταθεί. Στην συνέχεια ακολουθούμε τις οδηγίες συσκευασίας για το άνθος αραβοσιτού. Βάζουμε ένα μέρος του γάλακτος σε ένα ποτήρι και λιώνουμε εκεί το άνθος αραβοσιτού και την ζάχαρη.
Βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Γεμίζω τα ταρτάκια με αυτήν την κρέμα και από πάνω γαρνίρουμε με φυτική σαντιγί. Πάνω από την φυτική σαντιγί στολίζουμε με μπανάνες, φράουλες και κεράσια, ανάλογα τα γούστα μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Samara
και την είδαμε στην αγαπημένη μου ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή