Συνταγή για νηστίσιμα, vegan τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου και προζύμι για τη περίοδο της Σαρακοστής αλλά και για τους vegans που θέλουν να γιορτάσουν εναλλακτικά το Πάσχα. Αφράτα και με ίνες, δεν έχουν διαφορά με τα παραδοσιακά.
Από τη φίλη μας Souki Simeonidou.
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ζαχαρη 20 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
- γάλα αμυγδάλου 150 ml άγλυκο χλιαρό
Υλικά
- ζαχαρη 140 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
- γάλα αμυγδάλου 120 ml
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100 ml
- ηλιέλαιο 120 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- αλατι 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- μαστιχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κάρδαμο 1/3 κουταλάκι του γλυκού
- μαχλέπι ¾ από 1 φακελάκι τριμμένο
Για τα τσουρέκια
- γάλα αμυγδάλου 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Για άλειμμα πριν το ψήσιμο
- μαρμελάδα 1-2 κουταλιές της σούπας πορτοκάλι
- νερό 2-3 κουταλιές της σούπας
Για άλειμμα μετά το ψήσιμο
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τσουρέκια Πασχαλινά με 6 κορδόνια
Μπορεί να είστε vegans αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε το Πάσχα με τον δικό σας τρόπο. Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε μαζί μία πανεύκολη συνταγή για αφράτα τσουρέκια με ίνες, για τους vegans το Πάσχα ή την περίοδο της Σαρακοστής, με γάλα αμυγδάλου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου:
Εκτέλεση για τα νηστίσιμα τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου
Αρχικά ανακατεύουμε τη ξερή μαγιά, με τη ζάχαρη, το αλεύρι για τσουρέκια και το γάλα αμυγδάλου χλιαρό, για να φτιάξουμε το προζύμι και το βάζουμε στην άκρη να διπλασιαστεί.
Έπειτα βάζουμε στο μίξερ την ζάχαρη, το γάλα αμυγδάλου, το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τη μαστίχα, το κάρδαμο, το μαχλέπι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το προζύμι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε.
Αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο
Ζυμώνουμε 2 μεγάλα τσουρέκια μας σε πλεξούδες ή σε ό,τι σχήμα μας βολεύει και τα αλείφουμε με γάλα αμυγδάλου. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε από τον φούρνο, διαλύουμε την μαρμελάδα στο νερό, αλείφουμε με ένα πινέλο τα τσουρέκια και βάζουμε τα τσουρέκια για λίγο ακόμα στο φούρνο. Έτοιμα.
Tips για τα νηστίσιμα τσουρέκια με γάλα αμυγδάλου
Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για τσουρέκια. Αντί για 140 γραμμάρια ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε 80 γραμμάρια ζάχαρη. Η μαρμελάδα στο άλειμμα μετά το ψήσιμο είναι προαιρετικό. Το μαχλέπι είναι προαιρετικό.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή