Συνταγή για Νηστίσιμα τσουρέκια σιροπιαστά. Σιροπιαστά νηστίσιμα τσουρεκάκια αφράτα για την νηστεία αλλά και το Πάσχα από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- νερό 1 ποτήρι ζεστό
- σπορέλαιο 1 ποτήρι ζεστό
- γάλα αμυγδάλου 1 ποτήρι ζεστό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ζαχαρη 7 κουταλιές της σούπας
- αλατι Λίγο
- Κακουλέ Κατά βούληση σε σκόνη
- μαστιχα Κατά βούληση σε σκόνη
- μαχλέπι Κατά βούληση σε σκόνη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια
Υλικά
- γάλα αμυγδάλου Λίγο
Για το άλειμμα
Μπορεί πλέον τα τσουρέκια να τα φτιάχνουμε όλο τον χρόνο αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικό, αφράτο γλυκό όμως πατροπαράδοτα τσουρέκια φτιάχνουμε το Πάσχα. Μπορούμε βέβαια να ετοιμαστούμε για το Πάσχα φτιάχνοντας πεντανόστιμα σιροπιαστά νηστίσιμα τσουρέκια την σαρακοστή.
Η αγαπημένη μας φίλη Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να μας δείξει πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά σιροπιαστά νηστίσιμα τσουρέκια . Είναι αφράτα, λιώνουν στο στόμα, ξεχειλίζουν γλύκα και είναι ιδανικά και για χορτοφάγους ή vegans.
Δείτε παρακάτω τον τρόπο για να φτιάξετε Νηστίσιμα τσουρέκια σιροπιαστά
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για τα Νηστίσιμα τσουρέκια σιροπιαστά
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, το σπορέλαιο, την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ και την μαστίχα και ανακατεύουμε για ακόμη 1 λεπτό.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, σκεπάζουμε την ζύμη για 2 ώρες. Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας και την κόβουμε σε κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα πλάθουμε σε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους. Σκεπάζουμε τα μπαλάκια ζύμης για 20 λεπτά. Στην συνέχεια κάνουμε τα μπαλάκια ζύμης σε κορδόνια και ανά δύο φτιάχνουμε το τσουρέκι μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κορδόνια ζύμης.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα τσουρέκια αφρός της Γκόλφως
Τοποθετούμε το κάθε τσουρέκι αφού το πλάσουμε στο ταψί μας. Σκεπάζουμε τα τσουρέκια μας για ακόμη 20 λεπτά. Στο τέλος αλείφουμε τα τσουρέκια με λίγο γάλα αμυγδάλου και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, ανάλογα και από τον φούρνο που διαθέτουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και την ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιροπιάζουμε τα κρύα τσουρέκια με καυτό σιρόπι όπως είναι τα τσουρέκια στο ταψί, σιγά σιγά.
Tips για τα Νηστίσιμα τσουρέκια σιροπιαστά
Τα υλικά μας τα μετράμε όλα με το ίδιο ποτήρι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για γάλα αμυγδάλου γάλα καρύδας. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και χωρίς σιρόπι αρκεί να βάλουμε περισσότερη ζάχαρη στη ζύμη. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με αλεύρι για τσουρέκια.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή