Νηστίσιμη γαλατόπιτα . Συνταγή για Νηστίσιμη παραδοσιακή γαλατόπιτα με γάλα αμυγδάλου και πασπαλισμένη με ινδοκάρυδο, σουσάμι και νηστίσιμη τρούφα σοκολάτας.
- γάλα αμυγδάλου 2 λίτρα
- ζαχαρη 2 φλυτζάνες τσαγιού
- Σιμιγδάλι ψιλό 2 φλυτζάνες
- λεμονι Ξύσμα από 2
- μαργαρίνη 3 κουταλιές σούπας
Υλικά
- τρούφα σοκολάτας Κατά βούληση νηστίσιμη
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για την επικάλυψη
Η γαλατόπιτα μέσα από την αυθεντική της γεύση μας γυρίζει πίσω στον χρόνο. Είναι ένα βελούδινο και γευστικό γλυκό που οι γιαγιάδες και οι μητέρες μας, έφτιαχναν πολύ συχνά. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να απολαύσετε την αγαπημένη σας γαλατόπιτα και την περίοδο της νηστείας, πιο νόστιμη από ποτέ.
Η βελτιωμένη νηστίσιμη γαλατόπιτα που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας κρύβει μέσα την αυθεντικότητα της παράδοσης και την πλούσια γεύση από το γάλα αμυγδάλου που την φέρνει στη σύγχρονη εποχή. Είναι βελούδινη, πανεύκολη και οικονομική.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την νηστίσιμη γαλατόπιτα:
Εκτέλεση για την νηστίσιμη γαλατόπιτα
Στην αρχή σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε την μαργαρίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Σοκολατένιο νηστίσιμο γλυκό σε ποτήρι
Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Αφού ψηθεί η γαλατόπιτα περιμένουμε να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας, ινδοκάρυδο και σουσάμι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικολέττα Πετροπούλου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr