Συνταγή για Νηστίσιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας. Νηστίσιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο πεντανόστιμη από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη .
- κρεμμυδι 1 άσπρο
- ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο
- σπανακι 1 κιλό φύλλα κατεψυγμένα
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- κρεμμυδι 4 φρέσκα
- άνηθος 4 κουταλιές της σούπας
- μαιντανος 4-5 κουταλιές της σούπας
- πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- τυρί 400 γραμμάρια νηστίσιμο λευκό
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια για πίτες
Υλικά
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αποφάσισε να μοιραστεί σήμερα μαζί μας μία υπέροχη συνταγή για νηστίσιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας. Για την γέμιση θα χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, άνηθο, μαϊντανό και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Αυτή η νηστίσιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο είναι θρεπτική και πεντανόστιμη και σίγουρα μπορείτε να την προσφέρετε άφοβα στα παιδιά σας, είτε σαν σχολικό κολατσιό είτε όταν πεινούν μέσα στην μέρα. Είναι ιδανική για vegans αλλά και για χορτοφάγους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την νηστίσιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο :
Ενισχύστε τον οργανισμό σας με Σίδηρο! Νηστίσιμη Σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο! Σπανακόπιτα. Παραδοσιακή, ελληνική και αρωματική συνταγή για κλασική πίτα με σπανάκι, μυρωδικά και τριμμένη φέτα!
Μέθοδος Εκτέλεσης για την νηστίσιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 1′. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αλάτι και σκεπάζουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι και την πάπρικα.
Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την φωτιά. Θρυμματίζουμε με τα χέρια το τυρί μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε την γέμιση για να φύγει όλη η υγρασία. Λαδώνουμε ένα ταψί 30×35 εκ. και αφού έχουμε κόψει στη μέση τα φύλλα κρούστας, στρώνουμε τα μισά στον πάτο, λαδώνοντας τα με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη γέμιση στο ταψί και καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, λαδώνοντας ξανά κάθε φύλλο. Αφήνουμε το ταψί στην κατάψυξη για 15′. Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 35′.
Δείτε ακόμα Σπανακοπιτάκια με μπεσαμέλ
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για την νηστίσιμη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή