Φανταστικό γιουβετσάκι με σουπιές για το οικογενειακό τραπέζι για τις μέρες της νηστείας! Φτιάξτε τη συνταγή και καταπλήξτε με το αποτέλεσμα!
- σουπιές 1 κιλό, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- κρεμμυδι 2 ξερά, ψιλοκομμένα
- κρασι 150 ml κόκκινο ξηρό
- ελαιολαδο 140 ml
- πελτές ντομάτας 1 ½ κουτ. σούπας
- νερό 1 ποτήρι
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- μπαχάρι 10 κόκκους, καλά κοπανισμένους
- κριθαράκι 250 – 300 γρ, χονδρό
- μαιντανος 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένος ή φρέσκια ρίγανη
Υλικά
Διαδικασία
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές με το κρεμμύδι και το μπαχάρι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
“Σβήνουμε” με το κρασί, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα (διαλύουμε τον πελτέ στο ποτήρι με το νερό)και ανακατεύουμε για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά. Περιχύνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να καλύπτει καλά τις σουπιές, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι είναι σχεδόν έτοιμες οι σουπιές.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κριθαράκι και 1 κουτ. γλυκού αλάτι,ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να βράσει το κριθαράκι όπως μας αρέσει.
Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, ώστε στο τέλος να είναι μελάτο. Το αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή ρίγανη.
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024