Μια εύκολη συνταγή για να απολαύστε ένα εναλλακτικό πιάτο με μελιτζάνες. Ένα φαγάκι που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας!
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και τις πατάτες. Τις αφήνουμε να σιγοψηθούν για λίγα λεπτά και να λαδωθούν καλά.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και συμπληρώνουμε νερό τόσο, όσο να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 35΄ μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15΄ να καψαλιστούν. Όταν μισομαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ψημένες μελιτζάνες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε για επιπλέον 15′.
Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Δεν το ανακατεύουμε γιατί λιώνουν τα υλικά. Σερβίρεται απαραιτήτως με φρέσκο τυρί και είναι υπέροχο!
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή