Πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική νηστίσιμη συνταγή για σπανακόρυζο! Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε. Θα αρέσει ακόμη και στα παιδιά!
- σπανακι 1/2 κιλό πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- ελαιολαδο 50 ml
- κρεμμυδι 2 φρέσκα, ψιλοκομμένα
- κρεμμυδι 1 ξερό μικρό, ψιλοκομμένο
- πράσο 1 το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
- φινόκιο 1/2 ψιλοκομμένο
- κινόα 180 γρ., πλυμένη και σουρωμένη
- ρυζι 1/2 φλυτζ.τσαγιού καστανό
- νερό 150 ml
- άνηθος 1/2 ματσάκι, ψιλοκομμένο
- μάραθος 1/2 ματσάκι, ψιλοκομμένο
- λεμονι 50 ml χυμός
- ντοματα 1 φρέσκια ψιλοκομμένη χωρίς την φλούδα
- καρότο 2
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- κουρκουμας κατά προτίμηση
- τζίντζερ κατά προτίμηση
Υλικά
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το πράσο και το φινόκιο, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπανάκι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί. Προσθέτουμε την κινόα, το ρύζι, τα καρότα και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20′. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μάραθο και σιγοβράζουμε για ακόμη 5′.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
Η συνταγή είναι από την καταπληκτική σελίδα Μαμαδο μπερδεματα
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος