Τι χρειαζόμαστε:
Τι χρειαζόμαστε:
2 φλ. νερό
1/2 φλ. κριθαράκι
1 κ.γλ. ταχίνι
λίγο ξερό άνηθο
1 κ.γλ. τοματοπελτέ
κρεμμύδι (προαιρετικά)
καρότο (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Βάζω το νερό (αλατισμένο) στη φωτιά και λιώνω μέσα τον πελτέ.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το κριθαράκι και τον άνηθο και αφήνω σε σιγανή φωτιά να γίνει.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ζυμαρικό, προσθέτω το ταχίνι και ανακατεύω, αποσύροντας απ’τη φωτιά αν το θέλω σούπα, αλλιώς το αφήνω στο μάτι να χυλώσει.
Σερβίρω με λεμόνι και πιπέρι αν θέλω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κρεμμύδι και το καρότο, αν τα χρησιμοποιήσω, τα προσθέτω 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό. Για αυτή τη δόση δε θα χρησιμοποιήσω βέβαια ένα κρεμμύδι, αλλά περίπου 1/4. Καρότο όσο θέλω.
Η συνταγή είναι από δική μου έμπνευση της στιγμής. Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη