Συνταγή για Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη !Ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου και φυσικά πεντανόστιμο. Είναι νηστίσιμο και οπότε κατάλληλο για εκείνους που νηστεύουν και όχι μόνο.
- γάλα καρύδας 1 κουτί 400 γρ τσίγκινο
- κορν φλαουρ 3 κ σ
- μελι 2 με 3 κ γ
- νερό 100 γρ
Υλικά
- γάλα καρύδας 2 κουτιά
- μελι 3 κ σ
- κορν φλαουρ 3 κσ
- κουβερτουρα 250 γρ
- νερό 100 γρ
Για την σοκολατένια κρέμα
Το γάλα καρύδας το απογειώνει και τώρα που είναι και Σαρακοστή είναι ευκαιρία να το δοκιμάσουμε. Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι τέλειο τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση αφού το φτιάχνουμε σε φόρμα.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και το Νηστίσιμο cheesecake με πραλίνα που μπορεί να έχει τραγανή βάση όμως είναι κι αυτό πολύ κρεμώδες και απολαυστικό.
Δεν περιέχει ζάχαρη αλλά μέλι, οπότε θα μπορούσε να αποτελεί ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο και για τους διαβητικούς ή για τους ανθρώπους που ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη
Αρχικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα καρύδας μαζί με το μέλι και μόλις ζεσταθεί το μείγμα προσθέτουμε στα 100 γρ. νερό, το κορν φλάουρ και μετά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει την αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα δύο κουτιά γάλα καρύδας μαζί με το μέλι και στα 100 γρ. νερό λιώνουμε το κορν φλάουρ, το βάζουμε στην κατσαρόλα για να πήξει η κρέμα. Ρίχνουμε την σοκολάτα για να λιώσει και για να έχουμε μία σοκολατένια γεύση και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια αλείφουμε με ηλιέλαιο μία φόρμα για ζελέ και βάζουμε την μισή δόση λευκής κρέμας. Βάζουμε την κρέμα για 15 λεπτά στην κατάψυξη και στην συνέχεια αδειάζουμε την μισή σοκολατένια κρέμα. Συνεχίζουμε μέχρι να κάνουμε τέσσερεις στρώσεις εναλλάξ και παγώνουμε στο ψυγείο.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμη κρέμα φράουλας χωρίς λάδι για τις λιγούρες της νηστείας
Για να βγάλουμε το γλυκό από την φόρμα το βουτάμε σε μία λεκάνη με καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Θέλει λίγο προσοχή γιατί η σοκολατένια κρέμα είναι απαλή σαν μους. Αν θέλετε να γίνει πιο σφιχτή θα πρέπει να αυξήσετε την δόση του κορν φλάουρ. Δηλαδή να βάλετε 6 κουταλιές της σούπας στα 100 γρ. νερό.
Αν σας φαίνεται δύσκολο μπορείτε να την φτιάξετε σε ταψί με λευκή κρέμα για βάση και σοκολατένια κρέμα από πάνω. Γαρνίρετε με ξηρή καρύδα. Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρης.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βικη Αναματερου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15