Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και σήμερα θα σας δείξουμε μία μοναδική συνταγή για αφράτο Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα που μοιάζει με πάστα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 325 γραμμάρια
- κακαο 70 γραμμάρια
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 100 γραμμάρια
- νερό 200 γραμμάρια
- γάλα αμυγδάλου 200 γραμμάρια
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1-2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- γάλα αμυγδάλου 1,5 λίτρο με σοκολάτα
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- ζαχαρη 30 γραμμάρια
Για την σοκολατένια κρέμα
- τρούφα σοκολάτας 1 σακουλάκι
Για το πασπάλισμα
Αυτή η συνταγή είναι σίγουρα η αγαπημένη μας. Νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκό, αφράτο, δροσερό και ελαφρύ που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας και φυσικά μπορείτε να το απολαύσετε και σε όλη την Σαρακοστή και γενικά σε κάθε νηστίσιμη περίοδο.
Δείτε ακόμα Σοκολατένιο νηστίσιμο γλυκό σε ποτήρι
Είναι ένα vegan σοκολασμένο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους κι εμείς το δοκιμάσαμε και πάθαμε πλάκα. Του ονείρου μιλάμε! Αξίζει να το δοκιμάσετε γιατί μπορεί να νηστεύουμε αλλά δεν πρέπει να απαρνηθούμε την γεύση και την απόλαυση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νηστίσιμο γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα
Εκτέλεση για το κέικ στο νηστίσιμο γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο και την μαγειρική σόδα. Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο μπολ βάζουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο και το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 36×27 εκατοστά και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη
Αφού ψηθεί, ζεστό όπως είναι κάνουμε διάφορες τρυπούλες και το βρέχουμε με 100 ml γάλα αμυγδάλου που έχουμε ξεχωρίσει από την συνολική ποσότητα του γάλακτος που θα χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεκινάμε την κρέμα.
Εκτέλεση για την σοκολατένια κρέμα στο νηστίσιμο γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα
Βάζουμε στην άκρη 200 ml από το σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε το γάλα να ζεσταθεί στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια βάζουμε και το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Εκτέλεση για το νηστίσιμο γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα
Αφού είναι έτοιμη την ρίχνουμε πάνω από το κέικ. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και όταν το γλυκό κρυώσει αφαιρούμε την μεμβράνη, πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Μόλις παγώσει σερβίρουμε.
Tips για το νηστίσιμο γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα
Αντί για γάλα αμυγδάλου μπορούμε να βάλουμε γάλα καρύδας. Το ξύσμα πορτοκαλιού είναι προαιρετικό. Αν δεν έχουμε γάλα αμυγδάλου με σοκολάτα, προσθέτουμε σε γάλα αμυγδάλου 50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι