Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ετοίμασε για εμάς ένα νηστίσιμο γλυκό με ινδοκάρυδο και βύσσινο. Για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου αλλά και για κάθε άλλη περίοδο νηστείας.
- γάλα αμυγδάλου 1 λίτρο
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- βανίλια 2
- ινδοκαρυδο 200 γραμμάρια
Υλικά
- κομπόστα 420 γραμμάρια βύσσινο
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 100 ml
Για το γλάσο
Αυτό το νηστίσιμο γλυκό με ινδοκάρυδο και βύσσινο γλυκό είναι επίσημα το αγαπημένο μας νηστίσιμο γλυκό για τους εξής λόγους. Εξαιτίας του ινδοκάρυδου και του βύσσινου έχει πολύ εξωτική και καλοκαιρινή γεύση, που ακόμα και μέσα στην καρδιά του Χειμώνα, μας κάνει να ξεφεύγουμε από το κρύο.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη
Είναι χωρίς λάδι οπότε σημαίνει ότι μπορούμε να το απολαύσουμε σε κάθε περίοδο νηστείας, ακόμη και την Σαρακοστή, που είναι πιο αυστηρή. Είναι ένα οικονομικό και εύκολο γλυκό ψυγείου και μπορείς να το πετύχεις ακόμη κι αν είσαι αρχάριος. Θες κι άλλα; Είναι του Παναγιώτη Παπαδάκη, οπότε σίγουρα θα το λατρέψεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νηστίσιμο γλυκό με ινδοκάρυδο και βύσσινο:
INGREDIENTS
1 liter almond milk
200 g sugar
100 g cornstarch
2 vanilla
200 g coconut
————————————–
420 g sour cherry compote
1 tbsp cornstarch
50 g sugar
100 g water
GERMAN
ZUTATEN
1 Liter Mandelmilch
200 g Zucker
100 g Maisstärke
2 Vanille
200 g Kokosnuss
————————————–
420 g Sauerkirschkompott
1 EL Maisstärke
50 g Zucker
100 g Wasser
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες Χρόνος Αναμονής
9 Μερίδες
Εκτέλεση για το νηστίσιμο γλυκό με ινδοκάρυδο και βύσσινο
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ 20χ20 εκατοστών. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και ρίχνουμε την ζάχαρη.
Σε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Το προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γλυκό με βρώμη χωρίς ζάχαρη
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Το πιο νόστιμο ελαφρύ και δροσερό γλυκό που θα φτιάχνετε συνέχεια!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr