Νηστίσιμο κέικ λεμονί με αβοκάντο μια φανταστικη ιδεα για τις λιγουρες της νηστειας
- αβοκαντο 1 ώριμο
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακέτο (500 γρ.)
- ζαχαρη 1 & 1/2 κούπα
- λεμονι Ξύσμα από 2
- λεμονι 1 κ. σ. χυμό
- σοδα 1 κουτάκι αναψυκτικό
- εκχυλισμα βανίλιας Μερικές σταγόνες
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 1/2 κούπα
- λεμονι 4-4 κ. σ. χυμό
- λεμονι Ξύσμα από 1
Για το γλάσο
Οδηγίες
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με το μισό κουτάκι σόδα και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παραπάνω μείγμα με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
• Προσθέτουμε την υπόλοιπη σόδα, τη βανίλια και την φαρίνα κοσκινισμένη.
• Ανακατεύουμε με το σύρμα όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ ή σε δύο μακρόστενες φόρμες και ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
• Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Το τρυπάμε με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας για να απορροφήσει περισσότερο γλάσσο.
• Ετοιμάζουμε το γλάσσο και περιχύνουμε το κέικ.
Καλή μας όρεξη!
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια