Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού χωρίς μίξερ !!!
ΥΛΙΚΆ:
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι,
1 κ.γ σόδα,
180 γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καστανή),
χυμός από 2 πορτοκάλια,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
70 γρ ηλιέλαιο,
1 κ.σ λευκό ξύδι,
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά (τη σόδα τη διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μείγμα) και ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ (χρησιμοποίησα μιας χρήσης αλουμινίου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν ψήθηκε το κέικ). Καλή επιτυχία!
Dimitra Argeiti-οι χρυσοχερες -ηδες