Close
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα – πορτοκάλι

Συνταγή για Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα – πορτοκάλι. Νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι και με ένα απολαυστικό γλάσο σοκολάτας.

Μπορεί να διανύουμε περίοδο νηστείας όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά. Γι’ αυτό σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε ένα πεντανόστιμο και αφράτο νηστίσιμο κέικ με γεύση σοκολάτα πορτοκάλι που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα αρτύσιμα.

Αυτό το κέικ μπορείτε να το απολαμβάνετε σε όλες τις περιόδους νηστείας, να γίνει το γλυκό μετά τα θαλασσινά στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρα ή να το απολαμβάνετε όποτε θέλετε ένα υγιεινό γλυκό χωρίς ζωικά προϊόντα. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νηστίσιμο κέικ σοκολάτα – πορτοκάλι:

νηστίσιμο-κέικ-σοκολάτα-πορτοκάλι-συνταγή-

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΚΑΟ!!!

Σας προτείνω και το αρτύσιμο σοκολατένιο γλάσο που θα γίνει το αγαπημένο σας για όλα τα κέικ και τα γλυκά σας. Εύκολο γρήγορο οικονομικό και σούπερ σοκολατένιο!!! Απλά τέλειο!!!

Εκτέλεση για το κέικ

Αρχικά σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, το ηλιέλαιο και τα δύο φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την σόδα και προσθέτουμε τα υγρά μέσα στη μπασίνα.

νηστίσιμο-κέικ-σοκολάτα-πορτοκάλι-συνταγή-

Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη.

Στο μισό μείγμα προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί 30-32 εκατοστά και στρώνουμε μία λαδόκολλα. Αρχίζουμε και προσθέτουμε εναλλάξ το λευκό μείγμα και το σοκολατένιο μείγμα στο κέντρο του ταψιού.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμο κέικ καρύδας με γκαζόζα

Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου. Τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι αν το κέικ μας είναι έτοιμο. Αν μπήξουμε το μαχαίρι στο κέικ και το μαχαίρι βγει καθαρό είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και ετοιμάζουμε το γλάσο.

Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να διαλυθεί το κακάο και το κορν φλάουρ. Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το γλάσο μέχρι να πήξει.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και περιμένουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Μόλις κρυώσει το γλάσο απολαμβάνουμε.

Tips

Για να φτιάξετε αρτύσιμο γλάσο με κακάο μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με γάλα για πιο πλούσια και μεστή γεύση!!!! Μη φοβηθείτε αν το γλάσο δείτε να κάνει σβόλους ανακατέψετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει το γλάσο.

νηστίσιμο-κέικ-σοκολάτα-πορτοκάλι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr