Νηστίσιμο σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο. Συνταγή για νηστίσιμο σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο για την νηστεία αλλά και για κάθε περίσταση .
- ινδοκαρυδο 1 φλιτζάνι
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 φλιτζάνι
- ηλιέλαιο 1 φλιτζάνι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
- σοκολάτα 1 υγείας
Υλικά
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για την επικάλυψη
Σήμερα έχουμε ένα νηστίσιμο φανταστικό σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο που μοσχοβολάει και γεμίζει το στόμα μας την λαχταριστή γεύση της σοκολάτας για την περίοδο της νηστείας. Για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, την σαρακοστή ή και την Καθαρά Δευτέρα.
Είναι ένα πανεύκολο νηστίσιμο σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο για τους λάτρεις του σιροπιαστού και της σοκολάτας. Το ινδοκάρυδο κάνει αυτό το γλυκό πιο εξωτικό. Είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που λιώνει στο στόμα με ένα σιρόπι από ζάχαρη, νερό και φλούδα πορτοκαλιού. Πανεύκολο και οικονομικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νηστίσιμο σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο:
Εκτέλεση για το νηστίσιμο σιροπιαστό γλυκό με σοκολάτα υγείας και ινδοκάρυδο
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ηλιέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα και την ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το ινδοκάρυδο και το κακάο. Λιώνουμε την σοκολάτα υγείας σε μπεν μαρί και προσθέτουμε και την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γλυκό με βρώμη χωρίς ζάχαρη
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 28 εκατοστών και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά, στις αντιστάσεις. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα πορτοκαλιού και βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε το γλυκό μας κρύο, με ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Το πασπαλίζουμε με επιπλέον ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Tips για το νηστίσιμο σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο
Χρησιμοποιούμε την κλασική σοκολάτα υγείας που τρώμε και όχι κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές