Νηστίσιμοι λουκουμάδες παραλίας. Νηστίσιμοι λουκουμάδες παραλίας, αφράτοι, με μπόλικη ζάχαρη χωρίς γάλα και χωρίς αυγά του Δημήτρη Μιχαηλίδη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- ζαχαρη 20 γραμμάρια
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 50 γραμμάρια
- νερό 130 γραμμάρια
- μαργαρίνη 50 γραμμάρια λιωμένη
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια στιγμής
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- καλαμποκέλαιο Μπόλικο
Υλικά
- ζαχαρη Μπόλικη
Για το πασπάλισμα
Οι λουκουμάδες παραλίας είναι από τις πιο ευχάριστες παιδικές μας αναμνήσεις. Μέσα στην γλύκα με μπόλικη ζάχαρη, τότε που δεν ξέραμε πόσο κακό κάνει στην υγεία μας. Τα πράγματα ήταν πιο απλά και σίγουρα πιο όμορφα. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αποφάσισε να μας φέρει αυτή την παιδική ανάμνηση ακόμη και μέσα στην καρδιά της νηστείας.
Νηστίσιμοι λουκουμάδες παραλίας χωρίς γάλα και αυγά, ιδανικοί για κάθε περίοδο νηστείας, για τους vegans αλλά και τους χορτοφάγους. Είναι αφράτοι, είναι μέσα στην γλύκα και φτιάχνονται πανεύκολα από αγνά υλικά και με πολύ αγάπη.
Νηστίσιμοι λουκουμάδες παραλίας: Δείτε παρακάτω την εκτέλεση
ΟΧΙ ΓΑΛΑ! ΟΧΙ ΑΥΓΑ! Αφράτοι Νηστίσιμοι Λουκουμάδες με ζάχαρη – Donuts. Νηστίσιμα, αφράτα donuts! Φτιάξτε εύκολους, γρήγορους και αφράτους λουκουμάδες παραλίας με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας σε χρόνο ρεκόρ!
Μέθοδος Εκτέλεσης για τους νηστίσιμους λουκουμάδες παραλίας
Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον φυσικό χυμό πορτοκάλι, το νερό, τη μαργαρίνη και την μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι το μέγεθος της να διπλασιαστεί.
Xωρίζουμε τη ζύμη σε 9 ίσα μέρη, περίπου 60 γραμμάρια το κάθε donut και τα πλάθουμε σε σχήμα μπαλίτσας. Τοποθετούμε την κάθε μπαλίτσα πάνω σε ένα ξεχωριστό κομμάτι λαδόκολλας που έχουμε κόψει από πριν σε μικρά τετράγωνα, πάνω σε ένα ταψί.
Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τοποθετούμε τα ζυμαράκια μέσα, μαζί με την λαδόκολλα, την οποία αφαιρούμε μόλις δούμε πως η θερμοκρασία του λαδιού ανεβαίνει.
Δείτε ακόμα Αφράτοι νηστίσιμοι λουκουμάδες
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα που έχουμε ετοιμάσει από πριν σε ένα μπολ.
Νηστίσιμοι λουκουμάδες παραλίας :Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr